Woensdag 10 november


Seminar over homo-seksualiteit en geloven

In de Kapel van het voormalig marinevliegkamp, op de hoek Wassenaarseweg/1e Mientlaan in Katwijk, is op woensdag 10 november een seminar over homoseksualiteit en geloven vanaf 19.30 uur. De organisatie is in handen van Stichting Verscheurd.

Doel is om openheid over homoseksualiteit te bevorderen en christenen toe te rusten in het creëren van een open en veilige omgeving rondom dit thema. Er is geen 'verborgen agenda': Verscheurd heeft zelf geen standpunt over het al dan niet geoorloofd zijn van homoseksuele relaties, maar wil christenen en gemeenten ondersteunen bij de zoektocht welke waardes zij willen uitdragen en hoe dit toe te passen in de praktijk.

Het doel van de avond is zodoende juist om verbinding te brengen tussen christenen met verschillende visies, en mensen toerusten in het omgaan met homoseksualiteit in hun eigen omgeving. Dit gebeurt door het geven van informatie, delen van persoonlijke ervaringen, bespreken van verschillende Bijbelse visies en gezamenlijk nadenken wat kan bijdragen aan openheid en veiligheid.

Verscheurd wil een goed en vruchtbaar gesprek over Bijbel en homoseksualiteit bevorderen. Niet kijken naar wat ons verscheurd, maar kijken wat ons verbindt.

Aanmelden kan via 

verscheurd.nl/seminars


Zandavond Rehobothwijk

Bij de wijkgemeente Rehoboth van de Hervormde Gemeente Katwijk is er op woensdag 27 oktober weer een zangavond. Zoals gebruikelijk begint de avond om 20.00 uur en is de kerk vanaf 19.45 uur open. De koffie staat dan al bruin, maar het belangrijkste die avond is: met elkaar zingen, afgewisseld met een korte meditatie en een gedicht.

Uiteraard is er tijd voor onderling contact. Tenslotte is het een gemeenteactiviteit. Het Maranathacentrum ligt aan de Poolster 2 in het Zeedorp.


Open repetitie Eben-Haëzer

Christelijk mannenkoor Eben-Haëzer houdt dinsdag 26 oktober een open repetitie. Het mannenkoor, bekend om de krachtige sound, heeft de corona-periode op een goede manier doorstaan en wil de ledengroei verder doorzetten. 

U kunt deel uitmaken van dit prachtige koor. Op 26 oktober kunt u een avond vrijblijvend mee komen zingen en de gezellige sfeer tijdens de repetities proeven. 

U bent van harte welkom om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in de Ichtuskerk te Katwijk.