Overhandiging van de elektrische bakfiets aan Coast Busters. | Foto: pr
Overhandiging van de elektrische bakfiets aan Coast Busters. | Foto: pr Foto: pr

Lions golfen voor goede doelen

Dertig mille voor Coast Busters en Shitzooi

Lionsclubs Katwijk en Wassenaar verwelkomden vorige week maandag op Golfclub Rozenstein ruim honderd belangstellenden om te golfen voor een aantal goede doelen. Dit jaarlijks terugkerend golfevent bewees ook dit jaar weer haar nut om geld in te zamelen voor de goede doelen die beide clubs hebben gekozen.


Het hart op de goede plaats is een belangrijke reden om deel te nemen aan dit charitatieve evenement, en de gastvrijheid van de golfclub Rozenstein zorgden voor een goede sfeer en uitstekende omstandigheden om te golfen. De ‘echte’ holes werden afgewisseld door culinaire holes, waarin een heerlijk visje en een vleeshapje met drankje werd aangeboden.


Zwerfplastics

Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Coast Busters. Die zet zich in om zwerfplastics uit het milieu te verwijderen. Zij hebben zich tot doel gesteld om de stroom van plastic naar zee en stranden te stoppen. Om deze doelstelling te realiseren heeft Coast Busters zes projecten opgezet, de Limes Bubble Barrier, Jutters Katwijk, Straatjutters Katwijk, Drijfvuilvissers, Plastic Dieet en Operatie Jonas.

Iedere week zijn vrijwilligers Coast Busters actief op de stranden van Katwijk of op de straten en waterwegen in de regio Rijnland. Tijdens de nazit van het golftoernooi werd aan initiatiefnemer Louis van Schie van Coast Busters een elektrische bakfiets overhandigd om het ingezamelde plastic verantwoord af te voeren.


Shitzooi

Een ander deel van de opbrengst gaat naar het Project Shitzooi 2.0 van het platform Kocon. Dit platform is een samenwerkingsverband van professionals uit GGZ-instellingen, huisartsen, GGD-Hollands Midden, Welzijnskwartier, Maatschappelijke opvang, gemeente Katwijk en de Politie Eenheid Den Haag. 

Het platform is een plaats waar sociale interventies worden bedacht om jeugd weerbaar te maken tegen verleidingen als alcohol, drugs, naaktfoto’s plaatsen op social media, snel geld verdienen, enz. 


Project Shitzooi 1.0.; sexting geeft pubers inzicht in wat er kan gebeuren als zij naaktfoto’s van zichzelf plaatsen op social media. Het project is erg succesvol en heeft in 2019 de Hein Roethof prijs gekregen. Scholen kunnen Shitzooi gratis gebruiken.