DURF: Duidelijkheid tijdelijke woningen Valkenhorst

Ingezonden n DURF


Op antwoorden van vragen van DURF heeft het college aangegeven samen met Dunavie bezig te zijn met een verkenning op vliegveld Valkenburg voor tijdelijke woningen. 


De wethouder heeft aangegeven zeer binnenkort met meer informatie te komen. Wij hebben eerder hier al aandacht voor gevraagd en zullen dat blijven doen. Tijdelijke woningen zijn geen definitieve oplossing voor de problemen op de woningmarkt, maar kunnen de doorstroom wel bevorderen en het betaalbaar houden. DURF hoopt op een positief resultaat en dat er snel tijdelijke woningen kunnen worden gerealiseerd op locaties waar nog niet zal worden gebouwd op Valkenhorst.


Groene Kwakelwei 

Vorig jaar diende DURF een motie in om de Kwakelwei groen te houden voor de komende generaties en geen bebouwing van villa's toe te staan. Op dat moment kon ons voorstel niet op een meerderheid rekenen, maar vorige week eindelijk wel. Een meerderheid van de partijen steunen het voorstel van GB, DURF, CU, KiesKatwijk, CDA en HvK om de Kwakelwei groen te houden. Het is mooi om te zien dat nu eindelijk een meerderheid van de gemeenteraad inziet dat het een onlogische plek is voor zeer dure woningbouw en het één van de weinige plekken binnenstedelijk groen is waar in de toekomst nog een park mogelijk is.


Warmteleiding 

Vorige week werd bekend dat Rotterdam wil stoppen met de warmteleiding naar onder andere Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg. DURF heeft hier vragen over aangezien het college in mei nog veel geld heeft gevraagd van de gemeenteraad om door te kunnen gaan met de plannen. 

Er is ons voorgehouden dat de warmteleiding van cruciaal belang is voor de energietransitie in onze regio. Tijdens de vergadering over de zogenoemde 'Warmtevisie' hebben wij de wethouder om opheldering gevraagd en daar bleek ook uit dat Katwijk achter de feiten aanloopt. De wethouder gaf aan nog geen beeld te hebben van de consequenties en zal later de gemeenteraad hierover informeren. 

DURF houdt deze ontwikkelingen goed in de gaten en wij hebben dan ook vorige week verschillende vragen ingediend. Het moet precies duidelijk worden welke financiële gevolgen dit heeft voor de gemeente en huishoudens.


N206 tijdelijk afgesloten 

Vanaf maandag 18 oktober voert Boskalis enkele werkzaamheden uit ter voorbereiding op de sloop van de sifonverbinding. Deze werkzaamheden vinden gedeeltelijk in twee avonden en nachten plaats.


De N206 Tjalmaweg is op maandag 18 oktober vanaf 20.00 uur tot dinsdag 19 oktober 05.00 uur in beide richtingen afgesloten. En van woensdag 20 oktober 20.00 uur tot donderdag 21 oktober 05.00 uur.