Lisa Franken. | Foto: pr
Lisa Franken. | Foto: pr Foto: pr

K&O Klassiek in Soefitempel:

Lisa Franken                                op piano en cello

In de Soefitempel in Katwijk is zaterdag 23 oktober een piano-celloconcert door Lisa Franken. Aanvang is om 20.15 uur. Toegangskaarten kosten 15,- euro inclusief consumptie.


Franken (1984) begon op driejarige leeftijd met haar eerste muziekles. Op haar zesde nam haar muzikale studie een aanvang en koos zij voor piano en cello als hoofdvak. Zij studeerde aan het conservatorium van Keulen, Brussel en Maastricht en sloot de opleiding uitvoerend musicus voor zowel piano als cello met een onderscheiding af.


Concertreizen brachten haar naar tal van West-Europese landen en tevens naar Rusland en Jordaniƫ. Op concoursen en festivals heeft ze talloze prijzen en onderscheidingen in de wacht weten te slepen.

In de loop der jaren was Lisa Franken actief als kamermusicus, in bezettingen van duo tot octet. Zij kreeg contracten bij diverse orkesten als solocello. Ook ontstonden in deze tijd meerdere cd's met opnamen van klassiek, licht klassiek en eigen arrangementen van tango- en filmmuziek.

Sinds 2010 woont zij in Nederland en geeft concerten in Nederland en andere Europese landen. Haar zwaartepunt ligt op solo-optredens, waarbij zij tijdens het concert de instrumenten wisselt.

In de Soefitempel staan op het programma werken van Bach, Schubert, Mendelssohn Bartholdy, Chopin, Albeniz, Cassado en Piazolla.

Bij binnenkomst wordt u verzocht uw coronapas en identiteitsbewijs te overleggen.


Kaarten voor dit concert in de Soefitempel aan de Zuidduinseweg 5 op zaterdag 23 oktober kunt u online bestellen op www.kenokatwijk.nl. Ook verkrijgbaar aan de zaal en bij het kantoor van K&O Katwijk aan de Sluisweg 16 in Katwijk, 071 4016400 (maandag - vrijdag, van 09.00 tot 12.00 uur).