Van 18 tot 30 oktober

Collecteweek                Woord en Daad

Tijdens de huis-aan-huiscollecte in de weken van 18 tot 30 oktober collecteert Woord en Daad voor een project voor straatkinderen in Addis Abeba en voor adoptiekinderen in Ethiopië.


In Ethiopië zijn de contrasten groot. In de hoofdstad Addis Abeba groeit de welvaart. Tegelijkertijd leven er meer dan 11.000 kinderen op straat. De partnerorganisatie van Woord en Daad, Hope for Justice, vangt deze kinderen op in opvangcentra, waar ze naast onderdak en voedsel ook (psychologische) hulp krijgen om uiteindelijk weer terug naar huis te kunnen.


Door dit project krijgen per jaar ongeveer 100 straatkinderen in Addis Abeba een kans om uit de armoede te komen. Deze straatarme kinderen, zoals Solomon, krijgen weer hoop op een betere toekomst! Daarom steunt het Woord en Daad-comité van Katwijk dit project voor straatkinderen in de hoofdstad van Ethiopië van harte, zeker nu ontwikkelingslanden extra hard geraakt zijn door de Corona pandemie. 

Woord en Daad-comité Katwijk steunt vanuit het adoptieprogramma ook 20 kinderen in nood uit Ethiopië. Deze kinderen krijgen ondersteuning tot ze zelfstandig verder kunnen. Door deze financiële adoptie kunnen de kinderen naar school en krijgen ook zij een betere toekomst. Ook hier collecteren we voor.


We helpen graag arme kinderen in hun eigen omgeving, zodat ze daar uit de armoede komen en een betere toekomst krijgen. Daar hebben we u bij nodig. Helpt u mee en geeft u wat aan de collectant? Hartelijk bedankt.

Collectant gemist? U kunt ook doneren via de digitale collectebus: www.woordendaad.nl/collecte/collecte-comite-katwijk