Vrijwilligerswerk is belangrijk voor de Zonnebloem. | Foto: Fien-Bettiny
Vrijwilligerswerk is belangrijk voor de Zonnebloem. | Foto: Fien-Bettiny Foto: Fien-Bettiny

Vrijwilligerswerk centraal in nieuwe campagne

Zonnebloem Katwijk Valkenburg zoekt nieuwe vrijwilligers 

Veel Nederlanders realiseren zich niet dat een deel van de 1,3 miljoen mensen met een lichamelijke beperking door hun handicap te maken heeft met sociaal isolement. 


Uit onderzoek is gebleken dat ook veel mensen niet weten dat vrijwilligers daar verandering in kunnen brengen. De nieuwe campagne laat zien hoe belangrijk dit werk is en roept op om ook vrijwilliger bij de Zonnebloem te worden. 


Nationale Vereniging de Zonnebloem maakt met de campagne duidelijk dat hun vrijwilligers mensen met een lichamelijke beperking niet laten zitten. Ook in Katwijk is de Zonnebloem actief. Naast de persoonlijke aandacht die onze vrijwilligers aan de mensen geven, nemen ze hen ook mee eropuit. Er worden kleine uitstapjes in de buurt georganiseerd en ook dagjes uit.

‘We zijn een prachtige organisatie die belangrijk werk doet. En we willen er in de komende jaren voor nog meer mensen in Katwijk zijn. Daar hebben we de hulp van meer vrijwilligers bij nodig’, zegt voorzitter Klaas Wassens van Zonnebloem Katwijk Valkenburg.


Wil je ook vrijwilliger worden of meer informatie over het plaatselijke Zonnebloemwerk. Neem dan contact op met Ans Jonker van de afdeling Katwijk Valkenburg van de Zonnebloem, 06 23245205 of afjonker@hotmail.com.



Cursus Positief Leven

Hoe kun je op een positieve manier naar jezelf kijken, zonder te kijken naar wat er niet goed is? Kijken met begrip voor je eigen menselijkheid en imperfectie, met optimisme en met aandacht voor je sterke kanten. Wil je dit graag toepassen in je leven? Meld je dan aan voor de cursus Positief Leven. Stress, piekeren, spanning en ontspanning. Hoe herken je dit bij jezelf en hoe kan je er (anders) mee omgaan? Je leert meer over stress, je sterke kanten, optimisme, zelfcompassie, positieve relaties en ontspanning. Deze laagdrempelige cursus stimuleert je om mogelijkheden te zoeken om tot bloei te komen en je persoonlijk te ontwikkelen. Deze cursus is bedoeld voor volwassenen (18+) in de Gemeente Katwijk. Heb je interesse dan kun je je opgeven via het emailadres t.hoek@katwijk.nl of via het telefoonnummer 06 13904255. Deelnemers worden voorafgaand aan de training gebeld voor een korte kennismaking. Deze cursus wordt kosteloos aangeboden door Wijkteam Gemeente Katwijk en preventie GGZ Rivierduinen. De cursus wordt gehouden op woensdag 27 oktober en 3, 10, 17 en 24 november van 15.00-17.00 uur op locatie dorpskantoor ‘de Burgt', Burgemeester Koomansplein 1, Rijnsburg.