Met een VR-bril op weet je niet wat je ziet. | Foto: pr
Met een VR-bril op weet je niet wat je ziet. | Foto: pr Foto: pr

In Bibliotheek Katwijk

Bijeenkomsten                        ‘Schrijvers aan zee’

Bibliotheek Katwijk start dinsdagavond 26 oktober een pilot met de pas opgerichte schrijversgroep ‘Schrijvers aan zee’ van zes bijeenkomsten. Schrijvers aan Zee is een initiatief van Annette Rijsdam, ook wel bekend onder haar pseudoniem Anne May. De bedoeling is om mensen die in Katwijk en omgeving bezig zijn met schrijven een plek in de bibliotheek te bieden om te schrijven, elkaar te ontmoeten, elkaar te inspireren en kennis te delen. 


Iedereen kent het beeld van de eenzame schrijver die boven op zijn zolderkamertje zit te zwoegen. Wie aan de slag wil met schrijven, hoeft dat echt niet in z’n eentje te doen. En nee, je hebt ook niet per sé dure schrijfcursussen nodig. Actief aan de slag gaan is de eerste stap. Daarvoor ben je bij de bijeenkomsten van ‘Schrijvers aan zee’ in de bibliotheek aan het goede adres.

‘Je zou het ook een Schrijverscafé kunnen noemen’, vertelt bibliotheekprogrammeur Anne Pauwels over de bijeenkomsten in de bieb. ‘Wij kregen als bibliotheek de vraag vanuit de Katwijkse samenleving om een plek te bieden voor mensen die zich met schrijven bezig houden. Dan denken we graag mee. De bibliotheek faciliteert de ruimte en koffie/thee en in overleg met de schrijversgroep kunnen er ook workshops worden georganiseerd zoals bijvoorbeeld over een spannend verhaal schrijven, of over poëzie, een kinderboek of een column schrijven. De vraag en behoefte vanuit de schrijversgroep is hierbij leidend.’


Voor wie, wanneer 
en aanmelden?

Iedereen die zich bezighoudt met schrijven is welkom op de bijeenkomsten. Na de startbijeenkomst op 26 oktober van 19.00 tot 20.00 uur is er om de drie weken een samenkomen in de Hoofdbibliotheek. Toegang is gratis. Ook is er een facebookgroep waarbij mensen online alvast kunnen aansluiten: www.facebook.com/Schrijvers-aan-zee.

Heb je belangstelling, dan kan je je aanmelden met een mailtje naar: apauwels@bibliotheekkatwijk.nl




Tweedelige workshop in bieb

CoSpaces en Virtual Reality 

In de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek staat eind deze maand een tweedelige supercoole workshop op het programma met Virtual Reality. Kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar ontdekken tijdens deze workshop in twee donderdagmiddagen Virtual Reality met het programma CoSpaces. Een beetje ervaring met programmeren is wel extra handig. Snel aanmelden want er kunnen maar acht kinderen meedoen aan deze cursus in twee delen. 


In de workshop wordt gewerkt met CoSpaces, een softwarepakket waarmee kinderen vrij eenvoudig een 3D wereld kunnen creëren. En met een VR-bril op weet je niet wat je ziet.


De cursus in twee middagen wordt gegeven op: donderdag 28 oktober en donderdag 4 november, van 15.30 tot 16.45 uur in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek. Deelname: 7,50 euro voor twee middagen. Kaarten zijn te koop via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.