Afbeelding
Foto: MAARTEN_VAN_RIJN

Luifel met groene banen - Joost Doornik


Net als veel kunstenaars is ook Joost Doornik vooral op zoek naar de invloed van het licht op het onderwerp dat hij weergeeft. 

Op de Boulevard zag hij tijdens de schildersweek ‘Katwijk En Plein Air’ in en rond het DUNAatelier, totaal andere zonneschermen dan hij in Groningen gewend is. Deze schermen boeiden hem. Door de verschillende hoeken van de luifel ontstaan in het zonlicht verschillende tinten. Hij gaf laag over laag in verf de kleurschakeringen op het doek van het scherm weer. Het loopt tegen de avond: de kleuren zijn niet meer zo fel. Tussen de verschillende lagen verf liet hij het doek een dag drogen, hij schilderde het niet nat-in-nat.

Dit werk, naast nog vele andere schilderijen, is te zien in het DUNAatelier aan de Katwijkse Boulevard. De tentoonstelling is te bezoeken tot en met 31 oktober van vrijdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Het DUNAatelier bevindt zich op het Duinplein, Boulevard Zeezijde 31, tegenover de Vuurbaak. Daar tegenover, naast de viskiosk, leidt een weg omlaag naar het plein waar u (betaald) kunt parkeren.

www.schilderenaanzee.nl