Zoef over het water in vrolijke botsautootjes. | Foto: pr
Zoef over het water in vrolijke botsautootjes. | Foto: pr Foto: pr

In de najaarsvakantie

Bumperbootjes in zwembad Aquamar

In het Katwijkse zwembad Aquamar aan de Piet Heinlaan worden tijdens de najaarsvakantie weer een aantal kinderactiviteiten georganiseerd. Kaartjes daarvoor zijn verkrijgbaar bij de receptie of via de webshop van Zwembad Aquamar.


Maandag 18 oktober 

Bumperbootjes

Heb jij altijd al willen varen door het zwembad? Zoef over het water in vrolijke botsautootjes die je helemaal zelf kunt besturen. De activiteit begint om 13.00 uur in het multifunctionele bad. 


Woensdag 20 oktober 

Kids FloatFit

Probeer je evenwicht te bewaren terwijl je verschillende uitdagende oefeningen doet op de Aquabase. De activiteit vindt tussen 13.00 en 16.00 uur meermaals plaats in het multifunctionele bad.


Vrijdag 22 oktober Griezeldisco

Zin in een spannend avondje uit? Kom naar de griezeldisco. Uit de speakers van de DJ klinken angstaanjagend goede hits en bij onze Aquabar worden de gekste drankjes en snacks geserveerd. De disco begint om 19.00 uur in het recreatiebad.



In Dorpshuis Valkenburg 

Pompoenen en springkussens 

In het Dorpshuis Valkenburg zijn in de najaarsvakantie twee kinderactiviteiten.


Dinsdag 19 oktober

Workshop pompoen versieren

Elke deelnemer krijgt een eigen pompoen om hun creativiteit op los te laten en naar eigen believen te versieren. Voorafgaand aan de workshop kunnen de kinderen genieten van een lekkere pannenkoek met een beker limonade. 

Er is plek voor 25 kinderen, dus meld je snel aan via de website.


Woensdag 20-donderdag 21 oktober

Springkussenfestijn

De sportzaal van Het Dorpshuis wordt op woensdag 20 en donderdag 21 oktober omgetoverd tot kleurrijk kinderspeelparadijs tijdens het Springkussenfestijn. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen zich uitleven op maar liefst 750 m2 aan springkussens, spelletjes en andere opblaasattracties. 


Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de deur.



In de bibliotheek 

Spannende break-in box Landgoederen

Los jij graag puzzels op? Bij het spannende spel Break-in Box ‘Landgoed Welbehagen’ onderzoek je het verdwenen landgoed ‘Welbehagen’. Een Break-in box is een soort omgekeerde Escape Room: je moet er namelijk niet uit, maar ín zien te komen. Aan de hand van puzzels en het kraken van codes moet je de kist open zien te maken. Tijdens een feest van het mysterieuze landgoed ‘Welbehagen’ gaat er van alles mis. Kom jij erachter wat er precies is gebeurd en wie erachter zit?


In de herfstvakantie kunnen kinderen vanaf 10 jaar gratis het geheim van Landgoed Welbehagen helpen ontrafelen in de bibliotheek. Alleen of met een groepje van maximaal 6 kinderen alvast wat escape room-ervaring opdoen: ook dát kan in de bieb. Regel snel een gratis toegangskaart. Het break-in box spel wordt gespeeld op maandag 18 oktober in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek van 13.00-13.45; 14.00-14.45 en van 15.00-15.45 uur.

Het geheim van
Landgoed Welbehagen

Het gebeurt wel eens dat bibliotheken bijzondere boeken erven van overleden mensen. Onlangs ontving de bibliotheek een wel heel vreemde erfenis. Van de wijlen Heer Johannes Heinsiegt kregen we een antieke dekenkist en een geheimzinnig, futuristische ogend tijdmachineapparaat, dat volgens een rafelig foldertje de Retrospector 3000 heet. 

De familie Heinsiegt vertelde ons dat Johannes tijdens zijn leven amateurhistoricus was. Hij sleet zijn dagen met een onderzoek naar het Landgoed Welbehagen, een oud landhuis dat in de 17-de eeuw hier in de regio gebouwd moet zijn, maar dat niet meer bestaat en waarover weinig terug te vinden is. Vlak voor zijn overlijden verklapte hij nog wel aan zijn familie dat hij het geheim bijna ontrafeld had. 

Aan de kinderen die de break-in box komen spelen in de bibliotheek is de vraag of zij het werk van Johannes Heinsiegt willen afmaken zodat zijn harde werken niet voor niets is geweest. Wat is er toch met dat Landgoed Welbehagen gebeurd…?

Nog even samenvattend: er was eens een landgoed, Landgoed Welbehagen. Maar dat landgoed is verdwenen en er is bijna niks meer over te vinden. Het enige dat we weten is dat er een heel vreemd feest heeft plaatsgevonden waarbij er een heleboel mis ging. We hebben spullen gevonden die op het feest aanwezig waren en een soort tijdmachine.


Gratis kaart 

Deze gratis escape room-ervaring is leuk voor iedereen vanaf 10 jaar. Je kunt in je uppie meedoen maar ook met een groepje van maximaal 6 (als gezin bijvoorbeeld). Het spel duurt ongeveer 45 tot 60 minuten.


Meedoen is gratis, maar je moet wel van tevoren een toegangskaart regelen. Er zijn 6 gratis kaarten per ronde beschikbaar. Kaarten zijn te verkrijgen via de kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl en in de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg.