Kinderboekenweek op school. | Foto: pr
Kinderboekenweek op school. | Foto: pr Foto: pr

K&O-workshops

Duitse wijnen                                en Whisky proeverij

Vinologie Duitse wijnen

Kort geleden een wijnreisje gemaakt naar de regio Nahe met kuuroord Bad Kreuznach. Ik verbleef in het dorpje Auen bij Weingut Hees. Je kunt er overnachten en genieten van de Duitse keuken in combinatie met hun heerlijke wijnen in het gezellige restaurant. Natuurlijk wat wijn meegenomen en ook thuis enthousiast over de kwaliteit.


Dit bracht me op het idee een workshop ‘Duitse wijnen’ te organiseren. Deze lichte wijnen worden steeds meer gewaardeerd in de top-horeca. Terecht, zij combineren perfect met subtiele, niet te zware gerechten. Waar nog niet zo lang geleden in veel restaurants de wijnkaart geen droge Duitse wijnen vermeldde, zijn er nu restaurants waar enkel Duits wordt geschonken. Interesse gewekt? Ik wil graag mijn enthousiasme delen in deze workshop. 

Docent: Chiel Kuiper


Datum: woensdag 24 november, van 19.30 tot 21.30 uur. 

Deelname: 15,- euro.

Whisky, de wereld in…

Tijdens deze whiskyproeverij ontdekt u whisky's die u normaal gesproken niet zo snel zult proeven! Schotland is de bakermat van de whisky, maar tegenwoordig worden er ook fantastische whisky's over de gehele wereld gemaakt. In deze workshop proeven we acht karakteristieke whisky's afkomstig uit acht verschillende landen. Bij elke whisky staan we stil bij de wijze van productie behorende bij het land van herkomst. 

U zult zien dat dit leidt tot een grote mate van variëteit. Deze cursus is een vervolg op de basiscursus. We zullen dieper ingaan op een aantal aspecten van de whiskyproductie. Als u de basiscursus heeft gevolgd, is dat uiteraard een mooi begin. Heeft u dat niet, dan is dat ook geen probleem.

Datum: donderdag 25 november, van 19.00 tot 22.00 uur. Deelname : 25,- euro.

Kijk voor verdere info en direct inschrijven op www.kenokatwijk.nl. Of ga langs bij het kantoor aan de Sluisweg 16 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur). In de Herfstvakantie gesloten.



Kinderboekenweek in bibliotheek op school

Dat de bibliotheekvestigingen tot 16 oktober in het teken staan van de Kinderboekenweek is duidelijk, maar dat de leesconsulenten van Bibliotheek Katwijk de Kinderboekenweek ook meenemen naar de basisscholen weet niet iedereen. 


Alle scholen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg waar een Bibliotheek op school (dBos) is gevestigd, kregen in de Kinderboekenweek bezoek van de leesconsulent. Met leuke voorleessessies, aansprekende programma’s en heel veel boekentips rond het thema ‘Worden wat je wil’. Zo werden de jongste kinderen voorgelezen uit het grappige prentenboek ‘Vuilnisvarkens Job & Bob’ die tijdens hun werk als vuilnisvarkens te maken krijgen met een brutaal hondje. Met de groepen 3 en 4 werd het spannend met het boek ‘Jan, de Onderjebedkijkman (met hulpje)’. Als Gijs iets onder zijn bed hoort en niet kan slapen wordt Jan, de onderjebedkijkman met hulpje ingeschakeld. De politie heeft de straat afgezet zodat Jan zijn gevaarlijke werk kan doen...

De oudere kinderen gingen aan de slag met de Talententester om te ontdekken wat ze allemaal wel niet zouden kunnen worden. Van Talenwonder tot Dingenzoeker. Door het doen van de Talententester komen ze iets meer te weten over hun eigen talent en over welke toekomst er misschien voor hen in het verschiet liggen. Met de Bibliotheek op school (dBos) stimuleert de bibliotheek kinderen meer te gaan lezen op school en thuis.