Eerst naar de Vuurbaak en daarna zelf een vuurtoren bouwen met Minicraft. | Foto: pr
Eerst naar de Vuurbaak en daarna zelf een vuurtoren bouwen met Minicraft. | Foto: pr Foto: pr

Workshop Minecraft: ‘Bouw een vuurtoren’

Hoe hoog is de vuurtoren van Katwijk eigenlijk? En hoe dik zijn de muren? Bibliotheek Katwijk organiseert in de herfstvakantie voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar een workshop ‘Minecraft: Bouw een vuurtoren’ van de Hoofdbieb. Op woensdag 20 oktober van 10.00 tot ongeveer 13.00 duiken we met deze digitale workshop in de geschiedenis en de bouw van vuurtorens. 


Het wordt om 10.00 uur verzamelen bij de hoofdbibliotheek. Vervolgens brengen we met elkaar een bezoekje aan de Vuurbaak om daar van alles te horen en te zien over dit erfgoed-vuurtorengebouw in Katwijk aan Zee, gebouwd in 1605. Een mooie samenwerking met het Katwijks Museum. Terug in de bieb wordt er ook een link gelegd met het prachtige boek ‘Lampje’ van Annet Schaap. Aan de hand van het verhaal van Emilia, de dochter van vuurtorenwachter Augustus, komt de vuurtoren nog meer in beeld. Met de opgedane informatie kan iedereen daarna zijn/haar eigen lichthuis bouwen.


Meedoen

Zin om in de herfstvakantie op woensdag 20 oktober aan de slag te gaan in deze workshop Minecraft: Bouw een vuurtoren? 


Er kunnen maximaal 10 kinderen meedoen in de leeftijd vanaf 9 tot en met 14 jaar, dus geef je snel op. Deelname: 3,- euro per persoon.


Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via 

www.bibliotheekkatwijk.nl