Marja, Robin, Sabrina en Bob zien het helemaal zitten. | Foto: Piet van Kampen
Marja, Robin, Sabrina en Bob zien het helemaal zitten. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Vrijdag 8 oktober in de Hoornespassage

Keurslager Owel opent supermoderne slagerij

In 1980 in Leiden begonnen, in 1997 naar de Noordzeepassage in Katwijk verkast en sinds zeventien jaar gevestigd in de Hoornespassage. Nog niet het eindstation van de enthousiaste vakman en ondernemer Bob Owel. Vrijdag 8 oktober opent hij een juweeltje van een slagerij tegenover zijn oude en voor velen inmiddels zeer vertrouwde winkel. 

Door Piet van Kampen

De Marskramer in de Hoornespassage verdween en Bob Owel had zijn plannen allang uitgedacht. Waarom dit pand gekocht en een rigoreuze verbouwing in gang gezet? En de investering van een geheel nieuwe inventaris? Bob (62) licht zijn weloverwogen besluit toe.

‘In de zaak kon ik geen kant meer op en er waren geen mogelijkheden voor uitbreiding. Het werd op den duur niet werkbaar meer met zoveel medewerkers dicht op elkaar. We zijn een familiebedrijf en de jeugd heeft de toekomst. Mijn dochter Sabrina werkt in de zaak evenals mijn zoon Robin. Mijn andere zoon, Bob junior, doet de administratie’, noemt hij eveneens als belangrijke redenen voor zijn nieuwe stap. Een ondernemer met durf en een toekomstvisie.


‘Zolang ik nog werk geniet ik nog volop van mijn vak’, glimlacht hij veelbetekenend. Een rondleiding in de nieuwe vestiging leert dat er zowel op de winkelvloer als in de benedenverdieping over alles is nagedacht. Een efficiënte indeling. Meer verwerkingsruimte voor de worstmakerij, uitbreiding voor de catering en zelfs een ruimte voor workshops die ook door andere bedrijven kan worden gehuurd.


Geheel nieuw

Bob Owel heeft niets uit de ‘oude’ zaak mee verhuisd. Alles is gloednieuw. ‘Ik heb afscheid genomen van de oude winkel en daar komt een vestiging in van I Love Sushi. Ook het inventaris wordt verkocht en ik begin met een compleet nieuwe winkel’.


Combinatie van traditie en modern

De ondernemer geeft aan dat er voor de klanten nu ook de mogelijkheid is om in zelfbediening vers voorverpakt vlees te kopen als er weinig tijd voor boodschappen is. Maar men kan ook kiezen voor de koop achter de vitrine waar vakslagers klaar staan en de klant van een goed advies kunnen voorzien. ‘Het mooie is de combinatie van modern en traditie in de nieuwe winkel. Er zit een slimme route in en een centraal afrekenpunt. Bij de broodjescounter komt een handige bestelzuil en binnenkort wordt ook het zelfscannen mogelijk', noemt Bob Owel alle pluspunten op.