Startbijeenkomst leesclub geschiedenis

Lees je graag boeken over de geschiedenis of verhalen die zich afspelen tegen een historische achtergrond? En vind je het leuk om met anderen door te praten over een mooi boek over de geschiedenis dat je hebt gelezen? Die mogelijkheid én de kans om nieuwe mensen te ontmoeten (op anderhalve meter!) is er op zaterdag 16 oktober van 10.30 tot 12.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever met de bijeenkomst: Start leesclub geschiedenis. Er is plek voor negen deelnemers. Reserveer vooraf wel uw gratis kaartje via de kaartverkoop. Leuk in de Maand van de Geschiedenis.


Het is leuk en inspirerend om aan een leesgroep mee te doen. Je leest met elkaar gewoon meer en je ontmoet er ook nog eens leuke mensen. Deze laagdrempelige bijeenkomst op 16 oktober is een initiatief van de landelijke organisatie Senia en Bibliotheek Katwijk. 

Senia is dé organisatie van onder meer leesclubs en zorgt ervoor dat je aansluiting vindt bij andere leesfans in uw eigen woonplaats. Een Senia-leesgroep komt ongeveer 6 à 7 keer per jaar bij elkaar. De deelnemers van de leesgroep bespreken dan met elkaar de gelezen boeken aan de hand van leeswijzers met discussievragen die het gesprek in de leesgroep houvast bieden.

De leesgroep maakt een keuze uit een leeslijst van Senia met boeken met een historisch thema. Meer informatie over de werkwijze is te vinden op www.senia.nl.


Belangstelling

Wil je meer weten over eventuele deelname aan deze leesgroep, dan ben je van harte welkom op zaterdag 16 oktober om 10.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan. De informatiebijeenkomst in de bibliotheek is gratis en vrijblijvend. We beginnen met een informatief gedeelte waarin wordt verteld hoe een leesgroep precies werkt en wat het voor je kan betekenen. Pas daarna worden er praktische afspraken gemaakt met mensen die daadwerkelijk in de leesgroep willen stappen. 


Belangstelling? Regel dan tijdig een gratis toegangskaart via de Kaartverkoop op www.bibliotheekkatwijk.nl of aan de balie van de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg of Valkenburg. Natuurlijk worden de maatregelen wat betreft de corona-aanpak gevolgd. Mocht je niet op 16 oktober aanwezig kunnen zijn, mail dan jouw belangstelling naar Senia-ambassadeur Maria Boelhouwer: mhcboelhouwer@gmail.com



Workshop: ‘Doe meer met je OV-chipkaart’

Wie met het openbaar vervoer reist heeft een OV-chipkaart nodig. Als je nog niet goed weet hoe het allemaal werkt, dan is de workshop ‘Doe meer met de OV-chipkaart’ een aanrader. De workshop wordt gegeven op maandag 11 oktober van 9.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever.


In deze workshop kom je alles te weten over de OV-chipkaart en hoe je ermee omgaat. Denk aan de kaart aanschaffen, opwaarderen, in- en uitchecken en overstappen. Ook leer je hoe je geld terug kunt vragen, hoe je je saldo kunt checken en hoe je met de reisplanner werkt. Na deze twee uurtjes in de bibliotheek hoeft niemand zich nog zorgen te maken over hoe een OV-chipkaart werkt. De vraag die overblijft is altijd of de trein of bus wel op tijd rijdt…

Er kunnen acht deelnemers meedoen aan de Workshop ‘Doe meer met je OV-chipkaart' op maandagochtend 11 oktober van 09.30 tot 11.30 uur in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever. De bibliotheek volgt de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De kosten voor de workshop zijn 5,- euro. Aanmelden: aan de balie van de bibliotheken in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg of via 

www.bibliotheekkatwijk.nl