De eerste editie was een doorslaand succes. | Foto: pr
De eerste editie was een doorslaand succes. | Foto: pr Foto: CHARISSA

Langverwachte tweede editie Festival on Stage

Katwijk maakte twee jaar geleden kennis met een gloednieuw evenement: Festival on Stage, een indoor festival boordevol verschillende stijlen muziek. Gastheer is DVS on Stage, het podiumorkest van DVS. Het werd een enorm succes in een uitverkocht clubgebouw. Na alle coronabeperkingen volgt nu eindelijk de tweede editie op vrijdag 19 en zaterdag 20 november. Deelnemers naast DVS on Stage zijn Like a River, Koest, Ludwig, Let’s Folk en Popkoor Prestige. 


Voorzitter Jan van Duijn van de projectgroep Festival On Stage is dolblij nu de versoepelingen rond Corona het pad hebben vrijgemaakt voor de tweede editie. Natuurlijk, het evenement moet Corona-proof worden georganiseerd en het Corona-toegangsbewijs heb je ook voor dit evenement nodig. Maar het weegt niet op tegen het gevoel dat het publiek eindelijk weer van een Festival kan gaan genieten.

Van Duijn: ‘Het eerste Festival was een doorslaand succes. Een heerlijke formule met artiesten door het hele clubgebouw en in de grote theaterzaal DVS on Stage die samen met een groep strijkers en het Popkoor Prestige Pro heeft opgetreden. Zelf en in combinatie met de artiesten. Een soort Vrienden van Amstel-gevoel. Het publiek kon genieten van klassieke muziek en popmuziek, onder genot van een drankje.’

Al tijdens de corona-periode werden de plannen gesmeed om de tweede editie, zodra het weer kon, te organiseren. Met een nieuwe opzet. Het Festival is nu op twee avonden. Op zaterdagavond het Festival on Stage en op vrijdagavond het Concert on Stage. 


‘Tijdens de eerste editie hadden we in de theaterzaal een combinatie van zittend en lopend publiek. Het bleek dat beide groepen niet altijd even goed bij elkaar pasten. Speciaal voor het zittend publiek is er daarom het Concert on Stage. Hetzelfde programma in de grote zaal maar je kunt zittend genieten zonder het rumoer van de Festival-setting’. 


Line-up

Ook dit jaar biedt de line-up weer een zeer aantrekkelijk programma. 

‘We hebben dit jaar als thema Guilty Pleasure. Het thema wordt weer uitgewerkt in een interactief programma en huiskamerconcerten. De gasten op deze avonden zijn bekend en populair in Katwijk. Het Popkoor Prestige Pro heeft al diverse tv-optredens verzorgd, de band Ludwig kent het publiek van de simpelweg ‘lekkere muziek’.’ 


Like a River is een muzikaal koppel dat een fraai akoestisch optreden zal verzorgen. Lets Folk daarentegen is weer een feest van heerlijke Nederfolk, Ierse folk en Bluegrass muziek. En dan nog Koest, het akoestische duo dat maar een paar vierkante meter nodig heeft voor een intieme concertervaring. En dat met centraal DVS on Stage, voor de gelegenheid weer ondersteund door een prachtige groep strijkers’.


Beperkte capaciteit

Door de corona-regels is er wel een nadrukkelijke grens aan de capaciteit. Wees daarom op tijd met het bestellen van kaarten. Zolang de voorraad strekt zijn de kaarten te bestellen via de webshop van DVS: www.dvskatwijk.nl. 

De kaarten Festival on Stage 20 november 12,50 euro, kaarten Concert on Stage 19 november 7,50 euro.



Muziek maken tijdens ‘Live on Stage’

Tijdens Muziekfestival ‘Music Forest’ lieten de leerlingen van Muziekschool Katwijk vroige maand luid en duidelijk van zich horen. In een zonovergoten Ridderbos spatte het plezier van de podia af. 

‘Want samen muziek maken, dat hebben we het meest gemist afgelopen jaar’ aldus bandcoach Pieter.

Tijd om achterover te leunen is er echter niet, want het volgende optreden dient zich alweer aan. Op zaterdag 16 oktober is ‘Live on Stage’, in samenwerking met The Box in Katwijk aan Zee. ‘Je hoeft niet per se leerling te zijn bij de Muziekschool’, zegt zangcoach Laura (bekend van The Voice), ‘iedereen die een instrument speelt of zingt is van harte welkom’. 

‘We starten om 16:00 uur, iedereen druppelt binnen en bands worden gevormd. Vervolgens repeteren we drie uur, eten gezellig samen en gaan dan het podium op', legt organisator Dirk uit. Dus hou je van muziek maken met je instrument of stem? En lijkt het je leuk om met anderen op te treden? Schrijf je dan nu in door te mailen naar muziekschool@katwijk.nl. Deelname is 15,- euro en is alleen mogelijk met een coronatoegangsbewijs (vanaf 13 jaar). Vind je meteen optreden te spannend? Kijk dan op www.muziekschoolkatwijk.nl en kom eens langs bij een repetitie. Met zoveel ensembles, bands en zanggroepen, is er vast ook iets wat jij leuk vindt.

Een van de bandjes van de Muziekschool Katwijk. | Foto: pr