Aanstaande zaterdag neemt Gerben Mourik plaats achter het Van den Heuvel-orgel. | Foto: pr
Aanstaande zaterdag neemt Gerben Mourik plaats achter het Van den Heuvel-orgel. | Foto: pr Foto: W.H. Zandbergen

Cantate Deo zoekt tenoren en bassen

Chr. Gemengd Koor Cantate Deo is op dinsdag 7 september na anderhalf jaar coronapauze weer begonnen met de repetities. Dinsdag 10 maart 2020 was de laatste repetitie, waarna alles stop viel.


Het geplande concert van de Marcus Passie van Hans Boelee op 3 april 2020 kon ook geen doorgang vinden. Deze Marcus Passie hoopt het koor op vrijdag 8 april 2022 in Kerkgebouw de Fontein uit te voeren.


Het koor heeft lang uitgekeken naar het moment dat de repetities weer mogelijk zijn. Die worden weer gehouden in de grote zaal van de Ontmoetingskerk. Deze zaal is verbouwd en geschikt om met minimale afstand te zingen. 


Het ledental is helaas wel kleiner geworden, daarom doen we een oproep voor nieuwe leden. Wij zoeken bassen en tenoren, maar ook alten en sopranen kunnen het koor komen versterken.


Houdt u van het geestelijk lied en vindt u zingen een goede hobby, ga dan dinsdag 12 oktober naar de Ontmoetingskerk, Nieuwe Duinweg 64 in Katwijk.

De repetitie begint om 20.00 uur.


Wilt u nadere informatie, bel dan met Adri van Rijn, 071 4029682.




Zaterdag 9 oktober in Nieuwe Kerk

Gratis inloopconcert Gerben Mourik

Op zaterdag 9 oktober, aanvang 19.30 uur, vervolgt Gerben Mourik de Orgelserie van dit jaar in Katwijk aan het Van den Heuvel-orgel van de Nieuwe Kerk in Katwijk aan Zee. 


Het is alweer even geleden dat Gerben Mourik zijn debuut maakte in de Orgelseries. Eigenlijk te lang geleden, als je zo’n groot improvisatietalent bent en promotor van het brede palet dat de orgelliteratuur kent. 


Bij dat laatste heeft Mourik zich met name gemanifesteerd als de man die de schijnwerper op instrumenten zette die uit de gratie waren geraakt bij het grote publiek. Ga er maar aanstaan om bijvoorbeeld ‘Neobarokke spijkerbakken’ op maar liefst 5 cd’s vast te leggen. 


Maar furore maakte Mourik dus vooral door zijn opvallend grote improvisatietalent. Moeiteloos laat hij thema’s stijlgetrouw klinken, alsof het geschreven staat. Het is ook alweer even geleden dat hij hiermee roem vergaarde in Zwolle, Saint Albans en Haarlem. 


Nog altijd is Mourik still live, immer bescheiden, met puur vakmanschap en niet meewaaiend met populaire winden. Standvastig legt hij zijn inspiratie bloot via de meest uiteenlopende instrumenten. Ook diverse creaties van de orgelbouwer Van den Heuvel heeft hij met zijn talent mogen promoten. 

Smullen 

Ook Katwijk kwam enige jaren op de zilveren schijf terecht. Voor het programma van 9 oktober gaan nostalgie, stijlperiodes en karakterschetsen van grootheden van weleer hand in hand. Improvisaties in de stijl van Klaas Jan Mulder, Piet van Egmond, de Klassieke stijlen en de Romantiek vullen het menu. Het wordt smullen van kleine geniale vondsten en grootse symfonische vergezichten. 


Om het inloopconcert in goede orde te laten verlopen volgens de richtlijnen van het RIVM, moet u rekening houden met de volgende zaken.


Het is een inloopconcert. Na afloop wordt wel een vrije gift gevraagd. Normaal is de toegang bij de reguliere concerten €10 euro p.p. en kinderen t/m 12 jaar gratis.
Parkeren op het kerkplein is gratis.


Deur open om 19.00 uur. Bezoekers krijgen een plaats toegewezen door de organisatie op 1,5 meter.
Heeft u gezondheidsklachten: blijf thuis.
Houd na afloop van het inloopconcert afstand en neem de tijd de kerk te verlaten. U volgt de aanwijzingen van de organisatie.


Komende concerten zijn op zaterdag 13 november (Gerben Budding) en woensdag 29 december (Minne Veldman).

www.sonk.nl