Kleine geschiedenissen bij Vrouwen van Katwijk

Mark Sijlmans is op dinsdag 12 oktober te gast bij Netwerk Vrouwen van Katwijk en Omgeving (NVKO). Noordwijker Sijlmans schreef boeken: De grote oorlog, Kroniek 1914 – 1918, een serie over Nederland en Vlaanderen waarin wordt stilgestaan bij de geschiedschrijving over de Eerste Wereldoorlog.


Sijlmans is gefascineerd door de levensverhalen – de ‘kleine geschiedenissen’, zoals hij ze noemt – van de mannen die op de militaire begraafplaats in zijn dorp begraven liggen. Een team ging hiervoor de afgelopen tijd op zoek naar familieleden en oude vrienden; dit leverde niet alleen verdrietige en schokkende verhalen op, maar ook heel ontroerende en mooie herinneringen. Ook werden door enkele leden archieven doorzocht en werd er veel informatie op internet gevonden. Tot hun verbazing vonden zij ook enkele boeken waarin verhalen van hun plaatsgenoten in opgetekend staan.



Levensverhalen

De ochtendbijeenkomsten van Netwerk Vrouwen van Katwijk en Omgeving, zijn elke tweede en vierde dinsdag van de maand van 09.30 tot 11.30 uur in de grote zaal van Tripodia, Hoornesplein 155 in Katwijk aan Zee. De koffie/thee (1,50 euro per kopje) staat vanaf 09.00 uur klaar. 


U wordt van harte uitgenodigd om kennis te komen maken. U betaalt voor de eerste bijeenkomst 10,00 euro. Als u lid wordt, wordt dit bedrag in mindering gebracht op de contributie.

Info: Janet van der Voort-Aanhaanen, tel. 071 4071706.

www.netwerkvrouwenvankatwijk.nl