Hans Moolenburgh van Platform Kocon en wethouder Corien van Starkenburg houden de Stoptober-vlag vast. | Foto: pr
Hans Moolenburgh van Platform Kocon en wethouder Corien van Starkenburg houden de Stoptober-vlag vast. | Foto: pr Foto: pr

Elke dag niet roken telt!

Doe mee met Stoptober in Katwijk

Stoptober is begonnen: 28 dagen niet roken. Tijdens Stoptober sta je er niet alleen voor. Uit onderzoek blijkt dat de kans om blijvend te stoppen 5 keer groter is als je meedoet met Stoptober. Zeventig procent van de deelnemers is na 3 maanden nog steeds gestopt. Ook in Katwijk wordt er op verschillende manieren aandacht besteed aan Stoptober.


Gemeente Katwijk, Platform Kocon, Welzijnskwartier en Zorggroep Katwijk geven samen invulling aan deze maand.



28 dagen niet roken

Vorige week vrijdag was de aftrap van Stoptober Katwijk bij de maatschappelijke vlaggenmast aan de Zeeweg tegenover het Gemeentehuis. Daar hees wethouder Van Starkenburg de Stoptober Katwijkvlag samen met de Hans Moolenburgh van Platform Kocon, Gwen Spies van Welzijnskwartier en de wijkcoƶrdinatoren Carolien Oudwater en Mieke de Konink. Wist u al dat de praktijkondersteuners, werkzaam bij uw huisarts, ook stopcoaches zijn?


Aan de (as)bak

Volwassen deelnemers aan Stoptober zijn welkom om in oktober wekelijks bij Stappers een kookworkshop te volgen en gezamenlijk te eten. Want, door te stoppen met roken verbetert je smaak, dus lekker eten is dan extra lekker.

Ook ontmoet je je mede-stoppers zodat je je ervaringen kan delen. Door je voor deze activiteit in te schrijven, doe je mee aan de workshops en eet je mee.

Liever alleen mee-eten? Ook dat is mogelijk! Ga naar www.doemeeinkatwijk.nl om je aan te melden.


Jongeren

Ook voor jongeren is er een supportgroep. Deze groep komt in oktober wekelijks bij elkaar in Scum. Je krijgt hier tips die je helpen Stoptober vol te houden en je ontmoet je mede-stoppers die in hetzelfde schuitje zitten als jij.

Schrijf in via de site 

www.doemeeinkatwijk.nl.


Samen stoppen

Veel mensen voelen zich gesteund door het feit dat zij tegelijk met een grote groep anderen stoppen. Sommigen sluiten zich aan bij de Facebookgroep van Stoptober om zo met anderen stoppers in contact te komen.

De Stoptober App

Veel stoppers voelen zich geholpen door de hulp die er vanuit Stoptober wordt aangeboden, bijvoorbeeld door middel van de app. Via de app ontvang je iedere dag een positief bericht dat je helpt het stoppen vol te houden. Daarnaast kun je in de app tips vinden voor op momenten dat je het moeilijk hebt. Ook biedt de app afleiding door filmpjes & puzzels.


28 dagen

Stoptober duurt 28 dagen, omdat dat net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat de kans om blijvend de stoppen 5 keer groter is als je het 28 dagen volhoudt.


Inschrijven

Wanneer je je inschrijft, kun je de Stoptober App downloaden. Je ontvangt een mail met alle belangrijke informatie. 

Daarnaast biedt Stoptober een gratis Stoptober magazine aan. Hierin staan interessante feiten, leuke artikelen en goede tips. 


Je kunt dit magazine ophalen bij alle Kruidvatfilialen in Nederland. Enthousiast geworden?! Ga naar www.stoptober.nl en meld je aan!


Meer weten?

Wil je meer weten over Stoptober, de lokale initiatieven of heb je een vraag over stoppen met roken? Op www.digitaalpleinkatwijk.nl vind je meer informatie. Ook kun je in de online vraagbaak anoniem je vragen stellen.