Vrijdag 8 oktober

Bijbelstudie Zoeklicht

Stichting Het Zoeklicht (Doorn) organiseert een vijftal bijbelstudieavonden in het gebouw De Samenkomst, J.W. Frisodreef 146 te Katwijk. 


Wim Zwitser spreekt over het thema ‘Hoofdpersonen in de toekomst’.

In de aanloop naar de komst van Christus en het Messiaanse rijk beschrijft de Bijbel een aantal machten, die een grote rol zal spelen op het eindtoneel.

De eerste bijbelstudie wordt gehouden op vrijdag 8 oktober onder de titel: ‘Brokkelt Europa na de Brexit verder af’? De gestage groei in het aantal deelnemende landen lijkt om te slaan. Zullen meer landen het Verenigd Koninkrijk volgen?


De studie begint om 20.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Consulenten van het IPC zijn aanwezig met producten uit Israël en medewerkers van Het Zoeklicht verzorgen de boekentafel.

Toegang is gratis.


Thema-avond                over engelen

De hervormde wijken Bethel en Rehoboth organiseren donderdag 14 oktober een gezamenlijke thema-avond. 


Als gastspreker is uitgenodigd prof. dr. Rob van Houwelingen, hoogleraar Nieuwe Testament aan de Theologische Universiteit Kampen. 

Naar aanleiding van zijn meest recente boek ‘Hemelse reisbegeleiding. Sporen van engelen in het Nieuwe Testament’ houdt Van Houwelingen een lezing over ‘Gods engelen en wij’. 


Wat doen engelen en hoe ervaren mensen dat in de moderne cultuur? Volgens de spreker is ‘de hemel dichterbij dan je denkt, maar je moet het wel zien’.

Deze interessante thema-avond begint om 20.00 uur in het Maranathacentrum aan de Poolster 2 in Rijnsoever (inloop vanaf 19.30 uur), waar belangstellenden van harte welkom zijn. Het programma kan ook gevolgd worden via livestream (zie info op de website van Hervormd Katwijk).


Geheimtaal                van de Geest

In de Vredeskerk gaat op zondag 10 oktober in de middagdienst van 17.00 uur ds. Peter Smilde voor in de Themaleerdienst. 


De themadiensten staan dit seizoen in het teken van het jaarthema in de Vredeskerk ‘Van U is de toekomst’. 

Aansluitend aan dit jaarthema buigt de Bijbelstudie groep zich dit seizoen over het laatste Bijbelboek ‘Openbaringen’. De thema’s van de themadiensten haken daar weer bij aan. 


Komende zondag gaat het over Openbaring 2: 12-17. In deze tekst gaat het over de toekomstverwachting, over wat we op grond van de Bijbel mogen verwachten. 


In geheimtaal spreekt de Geest tegen Johannes via een brief aan de gemeente van Pergamum. In de dienst gaat ds. Smilde in op deze tekst om samen de geheimen hiervan te onderzoeken en te zoeken naar de / een onthulling hiervan.