Visser doet ook beroep op ouders

Burgemeester: 'Houd je aan de regels'

vervolg n voorpagina


Op foto’s en videobeelden is te zien, dat de politie vervolgens veel menskracht op de been brengt om de rust in het centrum te herstellen. Er worden zes aanhoudingen verricht.


Politie en burgemeester Cornelis Visser spreken in de media hun verbazing uit over de situatie. Maar voor bewoners van het zeedorp is de onrust in hun dorp bijna wekelijkse koek, zeker als het goed weer is met redelijke temperaturen. In de tijd dat de horeca vanwege de coronamaatregelen nog niet open was, kwamen de jongeren met drank en muziek bijeen op strand en het Andreasplein. 

Op dat plein was het vorige week vrijdag- op zaterdagnacht trouwens ook weer hommeles. Jongeren gingen er rond drie uur met elkaar op de vuist, schetste een bewoonster die het allemaal vanuit haar raam heeft bekeken. ‘En geen politieagent te zien.’ De burgemeester heeft overigens na overleg met politie besloten daar en in de Princestraat camera’s neer te zetten, zodat de situatie vanuit het politiebureau in de gaten kan worden gehouden. Toezicht op afstand.

Statement

Burgemeester Visser kwam afgelopen maandagmiddag, na het maandagse overleg met de politie, met een statement. ‘Door de huidige coronamaatregelen moet de horeca om 24 uur sluiten en dat leidt tot veel publiek dat in één keer op straat komt. We hebben hier de komende tijd nog mee te maken in de nafase van de coronapandemie. Daarom vraag ik de jongeren en hun ouders om zich aan de regels te houden en roep ik de jongeren op om na het uitgaan niet in het centrum te blijven hangen. Gemeente en politie zullen hier de komende weekenden streng op toezien.'

Visser kondigt dus ‘strenge maatregelen’ aan. 


In zijn statement verwijst hij ook naar het onder zijn voorganger opgestelde horecaconvenant, waarin afspraken staan voor een geleidelijke uitloop van gasten. Kroegen sluiten later in de nacht, waardoor het uitgaanspubliek geleidelijker de cafés verlaten en niet allemaal tegelijk op straat komen te staan. En eenmaal buiten, dan mag je niet in het centrum blijven rondhangen.


Die maatregel verliep de laatste jaren, op een enkel incident na, naar ieders voldoening. Visser lijkt - net als de jeugd - hoopvol uit te kijken naar de tijd dat de kroegen weer tot laat open mogen blijven.