De finale met alle korpsen van Taptoe Katwijk op het veld. | Foto: Jordy Kortekaas
De finale met alle korpsen van Taptoe Katwijk op het veld. | Foto: Jordy Kortekaas Foto: Jordy Kortekaas

Publiek geniet van Taptoe Katwijk

Na een lange aanloop vol onzekerheden en extra maatregelen was het dan toch zover; zaterdag 18 september, Taptoe Katwijk 2021. Op sportpark De Middelmors in Rijnburg was iedereen opgewekt, want het was na anderhalf jaar stil gezeten te hebben hoog tijd voor een feestje. Een feestje, omdat de muziekwereld weer bij elkaar mocht komen en het publiek weer kon genieten.


DVS on Stage, het podiumorkest van DVS, zorgde er bij de ingang voor dat het aankomende publiek verwelkomd werd door lekkere vlot klinkende muziek. Nadat alle bezoekers hun zitplaats hadden gevonden werd de Taptoe geopend door Floraband Rijnsburg. Daarna was het de beurt aan DVS Junioren. De Junioren marcheerden samen met alle leerlingen in de achterhoede over het veld. De jeugd veroverden het veld én de harten van het publiek.


Vanuit de catacomben van het sportcomplex verschenen vervolgens één voor één de korpsen. Juliana uit Amersfoort trapte af. Met hun mooie warme sound vulden zij het stadion. De maître dirigeerde al swingend het orkest door de muziek. Exempel uit Empel speelde bekende nummers zoals ‘Can't stop the feeling’ van Justin Bieber en ‘Can you feel it’ van The Jacksons Five. Ook Showband Urk zorgde voor een mooi showoptreden. 


De Floraband uit Rijnsburg en de Rijnmond band uit Schiedam speelden vanuit een stilstaande opstelling een aantal goed klinkende nummers van de op handen zijnde show. Door de korte voorbereidingstijd hadden zij gekozen om hun nieuwe show nog niet te presenteren. De muziek was al prachtig dus de nieuwsgierigheid om dit samen met een show te zien is vanaf deze avond aangewakkerd.


Daarna was het de beurt aan Kunst & Genoegen (K&G) uit Leiden. Zij stonden met het grootste korps van deze avond klaar om hun show uit te voeren. De witte broeken trokken in de inmiddels donkere avond de aandacht, alles ging spatgelijk. De muziek galmde door de avond over het sportpark.


DVS Junioren lieten ook zien waarvoor zij de afgelopen weken hard hadden geoefend. De show ‘Reis door de Verenigde staten van Amerika’ werd ingeluid door een heldere trompet solo bijgestaan door een drummer en vlaggendrager met een wapperende Amerikaanse vlag. De ingestudeerde figuren liepen vloeien ineen.


De hekkensluiter van deze memorabele taptoe was DVS Katwijk met hun show ‘Seasons’. Strak in gelid en met een volle sound vulde hun muziek het sportpark. Als afsluitend nummer werd het prachtige en gevoelige nummer ‘Hallelujah’ van Leonard Cohen gespeeld. Het enthousiaste publiek beloonde het optreden met uitbundig applaus.

De avond werd afgerond met de finale waarbij alle korpsen op het veld ‘Blijf bij mij Heer’ spelen onder leiding van Rob Balfoort. 


Een avond zoals die een tijd niet is geweest en mogelijk de opmaat naar nog meer muzikaal genot de komende tijd.



K&O Klassiek in Soefitempel, zaterdag 2 oktober

Volkmanntrio met hoogtepunten voor pianotrio

In de Soefitempel is op zaterdag 2 oktober een concert door het Volkmanntrio, bestaande uit Valentina Tóth (piano), Jobiene Siekman (cello) en Coraline Groen (viool). Het trio brengt een programma met hoogtepunten uit het repertoire voor het pianotrio. Aanvang van het concert is om 20.15 uur.


Naamgever, een goede vriend van Johannes Brahms, schreef zijn lyrische en bezielde pianotrio, dat ontdekt werd door Frans Liszt. Deze vertolkte het door heel Europa. Joseph Haydn stond aan de wieg van het gelijkwaardige pianotrio, toen de piano de plaats van het klavecimbel overnam. Met 45 composities voor deze bezetting in zijn oeuvre mag hij met recht de oervader van het pianotrio genoemd worden. 

Het tweede trio in Es van Franz Schubert is beroemd geworden door het tweede deel waarin de cello een melancholische melodie speelt, begeleid door een sombere mars. Het vierdelige trio is bijzonder groots en veelzijdig en misschien wel het meest beroemde pianotrio in de geschiedenis.

Het programma bestaat uit: pianotrio door in C groot XV 27:1, J. Haydn; pianotrio in bes klein, op. 5, R. Volkmann; en pianotrio no. 2 in Es groot, F. Schubert.


Nu de anderhalve metermaatregel van de regering is komen te vervallen en er dus weer meer mensen kunnen worden ontvangen, wordt het optreden terug gebracht naar één concert en is er weer een pauze in het programma.


Coronacheck

Bij binnenkomst dient u een coronapas en een identiteitsbewijs te overleggen. Een coronapas is een bewijs dat u gevaccineerd bent of onlangs negatief getest bent of hersteld van covid-19. 

Kaarten voor dit concert in de Soefitempel aan de Zuidduinseweg 5 op zaterdag 2 oktober kunt u online bestellen op www.kenokatwijk.nl, bij het kantoor van K&O Katwijk aan de Sluisweg 16 in Katwijk en op de avond zelf verkrijgbaar aan de zaal. 

Informatie: 071 4016400 (van maandag – vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur). Toegangskaarten kosten 15,00 euro inclusief consumptie.

Het Volkmanntrio. | Foto: pr