Wethouder Adger van Helden geeft het voorbeeld aan de jeugd. | Foto: Piet van Kampen
Wethouder Adger van Helden geeft het voorbeeld aan de jeugd. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Wethouder doet aftrap Nationale Sportweek

De Nationale Sportweek werd in Katwijk opgenomen als onderdeel van de Doe Mee Weken. Deze weken staan niet alleen in het teken van sport, maar ook van recreatie, cultuur en muziek. De week van 17 tot en met 26 september stond echter specifiek in het teken van de sport. In sporthal Cleijn Duin in de gelijknamige wijk was wethouder Adger van Helden ter plekke om de opening een officieel tintje mee te geven.


Door Piet van Kampen

De doelstelling is vrij breed. Veel mensen te motiveren om te sporten en dit begint bij de jeugd. Gezond voor lichaam en geest. Voor het sociale contact. Bij een aantal verenigingen konden zij kennis maken met diverse takken van sport. In Cleijn Duin hadden zich enkele tientallen jongelingen uit de groepen 3 tot en met 6 van een aantal basisscholen verzameld.

Van Helden sprak hen toe. Lekker gewoon in Jip en Janneke-taal. ´Superleuk dat jullie er zijn. Sporten is gezond en vooral leuk als je het met elkaar doet´.

Vervolgens peilde hij de interesse wat de voorliefde was voor hun sport. Turnen, tennis en basketballen kwamen uit de bus. Jonge voetballertjes waren op deze locatie ook niet te verwachten. Of er lange kinderen bij waren, want het jonge broed zat keurig in een kring dus op lengte niet te zien. ´Voor basketballer moet je lang zijn, het is een sport voor lange mensen´. Van Helden promootte de club waar zij te gast waren. En er bleek inderdaad interesse. 

Na de interactieve inleiding mocht de wethouder zelf ook actief aan de bak en aan de bal om het goede voorbeeld te geven.

Op www.doemeeinkatwijk.nl > sportweek staan de activiteiten die in Katwijk worden georganiseerd in het kader van de Nationale Sportweek



'Voor bewoners en betere planeet'

Nassaudreef ‘ingepakt’ en duurzamer

De Nassaudreef in de wijk Cleijn Duin staat in de steigers. De 37 woningen maken deel uit van het programma Dunergie van wooncorporatie Dunavie, waarbij verschillende energiebesparende maatregelen worden toegepast. 


De woningen worden op verschillende punten aangepakt, waardoor de stookkosten lager worden en een gezond binnenklimaat de voordelen zijn voor de huurders. ‘De woningen worden als het ware in te pakken in een ‘jas’, omschrijft Dunavie de aanpak in haar nieuwbrief. 


Die werkzaamheden bestaan uit het isoleren van de plafonds van bergingen en garages, isoleren van panelen op de balkons, vervangen van enkel glas, en draaiende ramen en deuren voorzien van tochtstrips. 

‘De woning wordt minder heet in de zomer en minder koud in de winter. Dit leidt tot een prettiger leefklimaat voor de bewoners én een betere planeet’, aldus Dunavie.


Om een gezond binnenklimaat te verbeteren worden in de woning ventilatieroosters aangebracht in alle vertrekken en krijgt iedere woning mechanische ventilatie.


Naast al deze duurzaamheidswerkzaamheden worden de bergingen opnieuw geschilderd en in de algemene ruimtes LED-verlichting geplaatst. Bewoners krijgen ook de keuze om tegen een kleine bijdrage per maand zonnepanelen te laten plaatsen.