In Ontmoetingskerk

Jeugddienst 2Him 

In de Ontmoetingskerk in Katwijk is zondagavond 26 september weer een interactieve jeugddienst 2Him. Dominee E.J. de Groot zal voorgaan in deze dienst. Het thema is: ‘Help, ik pas niet in het vakje’. 


Hoe denk jij over de verschillen in de maatschappij van tegenwoordig? Voel je je erbij horen? Waarom wel of waarom niet? Wat als mensen niet in ‘het vakje’ passen dat we voor ogen hebben? Denk maar bijvoorbeeld aan het woord LHBTI. Dit betekent een verzamelnaam voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen, transgender personen en intersekse personen. Hoe zit dat dan met het geloof? Gelovigen vormen een eenheid omdat ze bij Jezus Christus horen. Maar dat betekent niet dat alle gelovigen hetzelfde zijn. Hoe gaan we daarmee om? 

Het is een onderwerp wat veel vragen oproept en waarin je in het dagelijks leven mee te maken hebt of krijgt. Het wordt een interessante dienst, waarin je live kunt meedenken en je mening delen. 

De samenzang wordt verzorgd door de band ‘De Dafans’. De dienst begint om 18:30 uur

Meld je van te voren aan via hervormdkatwijkrijn.nl. Je kunt ook de dienst live mee kijken via: www.kerkdienstgemist.nl of volgen op Facebook: 2Him Katwijk en Instagram: 2Him_katwijk.



Alzheimer Nederland zoekt collectanten

In de week van 7 tot en met 12 november is de collecte van Alzheimer Nederland. In heel Nederland gaan dan ruim 21.000 collectanten deur aan deur om geld in te zamelen. Ook in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg gaan weer vele collectanten op pad.


De jaarlijkse collecteweek in november is ontzettend belangrijk voor het werk van Alzheimer Nederland. Vrijwillige collectanten halen dan geld op voor een toekomst zonder dementie en betere ondersteuning van mensen met dementie en mantelzorgers. 


Juist in deze tijd wordt pijnlijk duidelijk hóe nodig het werk van Alzheimer Nederland is. De groep mensen met dementie groeit snel en is erg kwetsbaar. Gelukkig willen ook steeds meer mensen bijdragen. De opbrengst van de collecte stijgt al zeven jaar op rij. En dat is alleen mogelijk dankzij alle vrijwilligers. Collecteren loont dus.


Elk uurtje telt

Elk jaar kan meer geld naar onderzoek, omdat de opbrengst van de collecte toeneemt. Collecteren voor Alzheimer Nederland loont dus. Wilt u in 2021 hieraan als (mobiele) collectant ook een steentje bijdragen? Kijk op www.alzheimer-nederland.nl/collecteren voor meer informatie. 

U kunt zich hier ook aanmelden. Of neem via alzheimerkatwijk@gmail.com contact op met Lennart van der Plas, organisator van de collecte in de gemeente Katwijk.



Leger des Heils zoekt collectanten in Katwijk

Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Katwijk voor de jaarlijkse collecteweek van 28 november - 4 december. 


Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijk op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren om sociale uitsluiting en eenzaamheid te bestrijden.

In deze complexe tijden is hulp voor veel mensen harder nodig dan ooit. Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. Het Leger des Heils zet alles op alles om zorg en ondersteuning te kunnen blijven bieden, want de behoefte aan contact en directe hulp blijft enorm. Het Leger des Heils organiseert daarom een landelijke collecteweek, dit jaar van 28 november - 4 december. De hulp van vrijwilligers is daarbij keihard nodig. 

Aanmelden kan via www.legerdesheils.nl > word-collectevrijwilliger