Afbeelding
Foto: pr

Corona-update Katwijk

Weer toename besmettingen

Na een paar weken van daling is het aantal besmettingen vorige week weer stegen. Er werden vorige week 49 nieuwe besmettingen gemeld bij de GGD Hollands Midden. Een week eerder waren er dat 26 (zie grafiek). Er waren geen ziekenhuisopnames en er overleed ook niemand aan het coronavirus.


Het aantal nieuwe besmettingen was de laatste weken juist dalende. Onduidelijk is of dit de voorbode is van weer een nieuwe opleving van het virus in onze gemeente. Daar lijkt het niet op, want afgelopen maandag en dinsdag werden respectievelijk maar 2 en 4 nieuwe besmettingen gemeld.


Prikbus in Rijnsburg

Vanaf zaterdag 25 september staat er op het Hoftuinplein in Rijnsburg een prikbus van de GGD van 14.00 tot 17.00 uur. Je kunt hier, zonder afspraak, een eerste prik van het Pfizer vaccin halen. Voor de tweede coronavaccinatie wordt ter plaatse een afspraak gemaakt. 


Volgende week dinsdag (28 september) staat de prikbus voor de laatste keer op het Andreasplein in Katwijk aan Zee. Deze bus is dan aanwezig van 11.00 tot 17.00 uur. Daarna zet de GGD de prikbus elders in de regio in.


Deze week staan er 21 prikbussen in de regio Hollands Midden. De prikbussen hebben succes: tot nu toe hebben ruim 4.000 mensen zich in een prikbus laten vaccineren. 

Het succes van een prikbus is voor het grootste deel te danken aan de inzet van gemeenten, hun partners en sleutelfiguren, meldt de GGD. 'Zij zetten zich allemaal binnen wijken en gemeenschappen in om informatie over vaccinatie op begrijpelijke manier uit te leggen.' Bij de prikbus geven mensen bijvoorbeeld aan dat zij informatie over vaccineren niet goed begrepen.