In de hoofdbibliotheek, woensdag 6 oktober

Filmavond Plus                met komisch drama 

Het wordt op woensdagavond 6 oktober om 19.30 uur genieten van een fijne filmavond in de Hoofdbibliotheek. Dit keer met een komisch drama over een aantal vrouwen op een legerbasis dat een zangkoor vormt om de zorgen en verveling te verdrijven, terwijl hun partners op missie zijn in Afghanistan. Een echte feelgoodfilm, losjes gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat wereldwijd vele andere vrouwen heeft geïnspireerd om samen te zingen. 


Samen breien, samen wandelen, een leesclub. De vrouwen in een Britse legerkazerne proberen zich zo goed mogelijk te vermaken terwijl hun partners worden uitgezonden op hun zoveelste missie naar Afghanistan. Alles om hun angst, eenzaamheid en zorgen over hun geliefden even te vergeten. Wanneer breien toch niet de benodigde afleiding blijkt te zijn, overtuigt een van de vrouwen de rest om een zangkoor te gaan beginnen. Muzikale onervarenheid en tweestrijd in de leiding zorgen in eerste instantie voor de nodige spanning bij de zingende soldatenvrouwen. Maar terwijl de vrouwen oefenen, delen ze steeds meer lief en leed. Ze weten elkaar steeds beter te vinden in tijden van tegenslag en dat is hartverwarmend. Tot hun grote verrassing krijgen ze de kans om het optreden van hun leven te geven in de Londense Royal Albert Hall… 

Met de actrices Kristin Scott Thomas en Sharon Horgan in een overtuigende hoofdrol.


Van harte welkom op deze filmavond op woensdagavond 6 oktober om 19.30 uur in de Hoofdbibliotheek. Toegang: 8,- euro voor leden en 10,- euro voor niet-leden. 

Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via 

www.bibliotheekkatwijk.nl.



In bibliotheek Hoornes/Rijnsoever

Hulp bij installeren CoronaCheck-app 

Wil je ook de CoronaCheck-app op je telefoon maar weet je niet precies hoe dat moet? Kom dan naar de computer-spreekuren in Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever aan de Hoorneslaan.


Met de CoronaCheck-app laat je zien je dat je gevaccineerd of negatief getest bent. Of dat je eerder corona hebt gehad. Je kunt CoronaCheck gebruiken voor toegang voor een restaurant of een museum. Of om naar andere landen te reizen.

In Bibliotheek Hoornes/Rijnsoever (Hoorneslaan 297 in Katwijk) helpen vrijwilligers mensen om hun CoronaCheck-app op je telefoon te zetten. Je kunt daarvoor naar het gratis spreekuur komen: maandag-donderdag van 13.30 tot 15.30 uur.

Voor de CoronaCheck-app is een DigiD noodzakelijk en natuurlijk je telefoon.