Samen erop uit met een duofiets. | Foto: pr
Samen erop uit met een duofiets. | Foto: pr Foto: pr

Fietsmaatjes Katwijk zoekt coördinatoren

In de gemeente Katwijk is onlangs de stichting Fietsmaatjes Katwijk opgericht. Fietsmaatjes is bedoeld voor iedereen die graag buiten komt, in beweging is en houdt van sociaal contact. Voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets maar dit door een beperking niet meer zelfstandig kunnen. 


Binnenkort worden de eerste duofietsen (met elektrisch ondersteuning) geleverd en daarom is Fietsmaatjes Katwijk op zoek naar coördinatoren die de contacten met een deel van de gasten en vrijwilligers onderhouden. Zij worden begeleid door een hoofdcoördinator.

De specifieke taken van een coördinator zijn het voeren van intakegesprekken met nieuwe gasten en vrijwilligers, het plannen van proefritten met nieuwe gasten en vrijwilligers. Maar de maatjes aan elkaar koppelen en daarna de contacten is iets wat de taak inhoudt. 

Voor deze taak moet u rekening houden met een tijdsbesteding van 1 dagdeel in de week. Het is handig als u op werkdagen overdag beschikbaar bent hiervoor.?

Voor meer informatie kunt u terecht bij: Greet van Beele, 06 54931325 of stuur een emailbericht naar greetvanbeele@fietsmaatjeskatwijk.nl 

Als u maatje wilt worden, als vrijwilliger of gast kunt u zich aanmelden via de website www.fietsmaatjeskatwijk.nl of stuur een mail naar info@fietsmaatjeskatwijk.nl




Werkloosheid in Katwijk daalt naar 1,5 procent

Spanning op arbeidsmarkt                HollandRijnland stijgt

De werkloosheid in Nederland, de regio en ook in Katwijk daalt steeds verder. Landelijk en regionaal lag dat percentage vorige maand op 2,3 procent; in Katwijk op 1,5 procent (526 werkzoekenden). Dat blijkt uit de maandelijkse nieuwsbrief van het UWV.

 

Het aantal WW-uitkeringen in de regio Holland Rijnland daalde de voorbije maand opnieuw flink. In vergelijking met vorig jaar bedroeg de afname 22,9 procent. In Katwijk daalde het aantal mensen met een uitkering met 21,5 procent. Er zijn 25 Katwijkse jongeren tot 27 jaar op zoek naar een baan; 239 Katwijkers tussen 27-50 jaar en 262 Katwijkse 50-plussers.

 

Krapte

Versoepelingen van coronamaatregelen en de economische groei die hier uit voortvloeide leidden tot een herstel van de vacaturemarkt. In vergelijking met vorig jaar stonden er in het tweede kwartaal van 2021 regionaal bijna anderhalf keer zoveel vacatures open. Mede door de vacaturestijging was de regionale arbeidsmarkt medio 2021 weer krap. De arbeidsmarktspanning nadert zelfs het niveau van 2019.

Werkgevers hebben daardoor vaak moeite hun vacatures te vervullen. Voor werkzoekenden biedt de situatie juist kansen: zij ervaren minder concurrentie.