Fonds 1818 schiet Katwijkse organisaties te hulp

Fonds 1818 organiseert op dinsdag 5 oktober een avond vol inspiratie en tips. Met welke plannen kun je precies geld aanvragen bij Fonds 1818 en hoe gaat dat aanvragen in zijn werk? Bezoekers krijgen een stoomcursus fondsenwerving, voorbeelden van maatschappelijke projecten door Katwijkers én goede tips van fondsadviseurs.


Vrijwilligersorganisaties en actieve buurtbewoners uit Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg zijn van harte welkom op 5 oktober vanaf 19.00 uur bij Pop-up 1818 in Tripodia.

Fonds 1818 geeft geld voor de uitvoering van kleine en grote projecten die de maatschappij mooier maken. Van een buurtmoestuin tot schuldhulpverlening door een grote welzijnsorganisatie, zoals Katwijk Rijd(t) Mee. Het fonds geeft niet alleen geld, maar helpt organisaties en bewoners ook om hun plannen goed op papier te zetten en samenwerkingspartners te vinden. 

Op de avond kun je luisteren naar gedreven Katwijkers over hun aanpak bij een fondsaanvraag. En je kunt deelnemen aan één van de twee workshops die het fonds tegelijkertijd aanbiedt: ‘Hoe schrijf je een projectplan?’ of ‘Hoe maak je een begroting met een dekkingsplan’.


Gesprekje adviseur

Heb je al een duidelijk idee en wil je dat eens voorleggen aan Fonds 1818? Of heb je een andere vraag? Meld je dan aan voor een speeddate: een gesprekje van ongeveer tien minuten met adviseur Michel Nivard of directeur Sanne ten Bokkel Huinink. Alle vragen zijn welkom.

Aanmelden voor Pop-up 1818 kan via www.fonds1818.nl/activiteiten. Daar vind je ook meer informatie.


Rijnsburg en Valkenburg

Kun je op 5 oktober niet naar Tripodia komen, maar wil je wel een vraag stellen aan adviseur Michel Nivard of je plan aan hem voorleggen? Dan kan dat live op twee andere momenten: op vrijdag 8 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur in het Dorpshuis in Valkenburg en op maandag 11 oktober tussen 13.00 en 16.00 uur in de Burgt in Rijnsburg. Aanmelden is niet nodig, je kunt gewoon binnenwandelen en naar Michel vragen.



Marente-cursus ‘Als vermoeidheid een probleem is’

Een traag herstel van Covid-19 of van een ziekenhuisopname, slaaptekort of reuma: vermoeidheid kan allerlei oorzaken hebben. Voor wie er last van heeft, is vooral belangrijk: hoe kom ik ervan af? De nieuwe Marente-cursus ‘Als vermoeidheid een probleem is’ kan daarbij helpen.


Marente start woensdag 6 oktober met deze cursus van drie bijeenkomsten in Van Wijckerslooth in Oegstgeest. Van 10.00 tot 11.30 uur leren we u hoe u uw vermoeidheid kunt aanpakken. 


Vele onderwerpen worden behandeld zoals onder andere ‘Welke methodes kunt u toepassen?’, ‘Welke hulpverleners kunnen u helpen als het niet lukt om zelf de vermoeidheid te overwinnen?’ en ‘Waar krijgt u energie van? Goed opladen is een belangrijk onderdeel’.

Daarnaast gaan de deelnemers aan de slag met praktische oefeningen, bijvoorbeeld om rustiger adem te halen en oefeningen op het gebied van mindfulness. Kortom, voelt u zich doorlopend moe en wilt u daar iets aan doen? Geef u dan op voor de cursus ‘Als vermoeidheid een probleem is’ en pak samen de vermoeidheid aan. 


Informatie/aanmelden

De cursus staat onder leiding van een professional van Marente en start op woensdag 6 oktober van 10.00 tot 11.30 uur in Van Wijckerslooth in Oegstgeest. Aanmelden kan tot 25 september.


Voor meer informatie en aanmelden kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Ledenservice Marente via telefoonnummer 071 409 32 23. Kijk voor meer informatie op www.marente.nl/cursus