Afbeelding
Foto: MAARTEN_VAN_RIJN

De zestiende editie van ‘Katwijk En Plein Air, schilderen aan zee’, in en rond het DUNAatelier begon zeer onstuimig. Harde wind en af en toe een bui. Een aantal kunstenaars zocht beschutting tegen de koude. 

Ook de in Nederland wonende Russische kunstenaar Anna Pavlova had ermee te maken. Ze schildert, naast onder meer duin- en zeegezichten, graag bloemen en vond een beetje bescherming in de pluktuin van Festina Lente. De zonnebloemen op dit schilderij worden duidelijk één kant op geblazen. Maar het doet geen afbreuk aan de kleurenpracht die Pavlova daar tegenkwam en schilderde.

Deze en nog vele andere schilderijen zijn te zien in het DUNAatelier aan de Katwijkse Boulevard. 

De tentoonstelling is te bekijken t/m 31 oktober. Gedurende de maand september vanaf donderdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur. In oktober is het kunstpaviljoen geopend van vrijdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Het DUNAatelier bevindt zich op het Duinplein, Boulevard Zeezijde 31 tegenover de Vuurbaak. Daar tegenover, naast de viskiosk, leidt een weg omlaag naar het plein waar u (betaald) kunt parkeren.

Zie ook:                         www.schilderenaanzee.nl