Ellen en Arina in de nieuwe winkel aan de Haven in Katwijk. | Foto: Piet van Kampen
Ellen en Arina in de nieuwe winkel aan de Haven in Katwijk. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Baby Harbour, lifestylewinkel voor baby en kid aan Haven

Begin april van dit jaar opende Ellen Schut een winkel aan de Haven 8 die wel het predicaat ‘bijzonder uniek voor Katwijk’ mag verdienen. Een winkel waar vrijwel van alles voor de baby en jonge kids te koop is. Baby Harbour, een bewust gekozen naam aan de Haven (Harbour). Een zeer ruime collectie waaruit het soms moeilijk is om een keuze te maken, zoveel is er in de sfeervolle zaak van Ellen en haar medewerkster Arina te koop.


Door Piet van Kampen

‘Wat is het een leuke winkel geworden’, kijkt een klant bewonderend haar ogen uit. Het is een van de vele leuke en vooral positieve reacties die Ellen en Arina te horen kregen. ‘Heeft u ook zwemkleertjes voor mijn baby?’, vraagt een jonge moeder. Zij maakt een keuze, wordt van een goed advies voorzien en gaat tevreden met de kleine de deur uit. Het kan ook haast niet anders in een winkel met zoveel aanbod. En waar een goed advies zeer wordt gewaardeerd. Een aankoop voor de kleine wordt immers zorgvuldig en niet elke dag gedaan. Het is niet zomaar een boodschapje doen maar een met een bepaalde beleving voor de moeder. 


Uitdaging

‘Voor mij was het een uitdaging om deze winkel te beginnen’, vertelt Ellen die al ‘iets met kinderen had’ vanwege haar vorige beroep in de kinderverpleegkunde. Met bescheiden maar gepaste trots geeft zij samen met Arina toelichting over het assortiment. Teveel om op te noemen. Alles voor slapen, verzorgen, voor onderweg, kleding, meubeltjes, wiegen, boxen, bedjes, accessoires voor eten en drinken. 

Knuffels, spenen in alle kleuren en uitvoeringen, poppenwagens, muziekdoosjes, luiertassen, boeken over baby’s, bekleding voor wiegjes en bedjes, miniscooters, het is werkelijk te veel om op te noem. Allemaal topkwaliteit van merken zoals Baby’s Only, Done by Deer, Snoozebaby, Leclerc Baby en Bamboom om er een aantal te noemen. Ook zijn er cadeaubonnen te koop. Deze worden net als alle andere artikelen zorgvuldig en met veel plezier voor de klant ingepakt.


Kwaliteit en duurzaam

Over alles is nagedacht. Met name over duurzaamheid. Zo zijn de stoffen die gebruikt worden van Holland Stoffenhuis duurzaam en van hoge kwaliteit. ‘Strandspeelgoed is van gerecycled bioplastic gemaakt’, licht Arina toe. ‘Ook de knuffels zijn van gerecycled materiaal’. Ellen is een ondernemer van deze tijd dus waarin duurzaamheid een steeds groter goed wordt in de maatschappij. Baby Harbour bezorgt de spullen ook aan huis en verzorgt ook de montage van bedjes. Voor de klant is het makkelijk parkeren voor de deur zodat er niet ver gelopen hoeft te worden om zware spullen mee te nemen. 

Kortom. Baby Harbour is een echte aanwinst voor Katwijk. 

Alles over deze mooie zaak is te vinden op hun website www. babyharbourkatwijk.nl en op instagram: babyharbour_katwijk. Het volledige assortiment is het beste te bekijken in de fraaie winkel aan de Zwaaikom.



Actiedag in Katwijk aan den Rijn

Kledingactie voor schoolkinderen Oeganda

Ieder voorjaar en najaar organiseert Sam’s Kledingactie een aantal speciale landelijke actiedagen, om zo extra veel kleding op te kunnen halen voor het goede doel. Deze keer is er gekozen voor hulp aan schoolkinderen en hun ouders in Oeganda zodat zij, als corona voorbij is, weer terug naar school kunnen.


De honderden vrijwilligers van Sam’s Kledingactie zamelen, grotendeels, het hele jaar door kleding en schoenen in voor het goede doel. Zij doen dit vanuit een depot aan huis of bij een bedrijf, school of kerk. 

Op donderdag 23 september kunt u in Katwijk aan den Rijn kleding en schoenen -die u niet meer draagt, maar waar iemand anders misschien nog wel blij van wordt- inleveren bij Parochie H. Joannes de Doper aan de Kerkstraat 70. De Sam’s vrijwilligers zijn dan van 16.00 tot 20.00 uur aanwezig om de goederen - geheel coronaproof - in ontvangst te nemen.

Kapotte en vuile kleding, speelgoed en knuffels, handdoeken, kussens en dekbedden worden niet aangenomen.

Landelijk duurt de actieperiode tot en met 11 november. Dan wordt er op diverse locaties in heel Nederland (voor langere tijd) kleding ingezameld. 

Deze data en adressen vindt u op www.samskledingactie.nl


Uw steun is onbetaalbaar

Een financiële bijdrage van 75.000 euro biedt kinderen in Oeganda iets onbetaalbaars: door naar school te gaan, maken zij kans te kunnen ontsnappen uit de armoedecirkel en een betere toekomst voor zichzelf te creëren! Met uw steun in de vorm van kleding en schoenen zorgt Sam’s Kledingactie er samen met Cordaid voor dat de kinderen die niet (meer) naar school gaan of na Covid-19 niet terug zouden komen, na de heropening toch weer naar school gaan of op school blijven. 


Hoe meer kinderen naar school toe gaan, hoe meer kans ze hebben op betaald werk en hoe beter hun toekomstperspectief wordt. En dit geven zij weer door aan hun kinderen. 

We hopen samen met u hiervoor te kunnen zorgen.


Meer info op: 

www.samskledingactie.nl