Afbeelding
Foto: GGD HM

Corona-update Katwijk

Flinke daling besmettingen

Het aantal nieuwe besmettingen in Katwijk is vorige week flink gedaald. Er werden bij de GGD Hollands Midden die week 26 nieuwe besmettingen gemeld, een halvering van een week eerder (zie grafiek). Daarmee zit Katwijk procentueel onder het gemiddelde van de regio (5,5 / 7,6). Er waren vorige week geen ziekenhuisopnames of overlijdens als gevolg van Covid 19.


 Afgelopen maandag werden geen nieuwe besmettingen gemeld, maar afgelopen dinsdag wel 6. 

In Katwijk is inmiddels zo'n 67 procent van de inwoners (18 +) volledig gevaccineerd. Daarmee loopt Katwijk achter bij het gemiddelde in de regio. Van de 12-jarigen is 64 procent volledig gevaccineerd, ook minder dan het regionale gemiddelde van 70 procent.


Prikbus in Rijnsburg

De prikbus op het Andreasplein in Katwijk staat er volgende week dinsdag voor de laatste keer. Die stond daar sinds begin augustus tijdens de Toeristenmarkt en was meteen een succes. Meer dan 950 mensen kregen daar hun eerste of tweede vaccinatie, zonder daarvoor een afspraak te hoeven maken.


Vanaf volgende week zaterdag (25 september) staat er elke zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur een prikbus van de GGD op het Hoftuinplein in Rijnsburg. In Sassenheim en Moordrecht komt de prikbus ook voorlopig één middag in de week langs.

In de Bollenstreek staat de prikbus ook in Lisse, Hillegom, Voorhout, Warmond.


Bij de prikbus kun je zonder afspraak langskomen voor je eerste of tweede vaccinatie met het Pfizer-vaccin.