4YOUth - ’t is weer voorbij die … zomer’

Jaren geleden zong de Rotterdamse acteur Gerard Cox het vrolijke liedje ‘’t is weer voorbij die mooie zomer’. Nu wordt in de 4YOUth-dienst terug gekeken op de zomer van 2021. Wat is er allemaal gebeurd? En niet te vergeten: hoe was het weer? 


Dominee Heutink spreekt tijdens deze 4YOUth dienst en er wordt geluisterd naar de Here Jezus, Hij zegt iets over het weer en de omstandigheden…

 Muziek en zang is van Jedidja, Paul en onder leiding van William Broeders.

Er mogen bijna 100 jongeren in de kerk, die ook lekker mee mogen zingen. Dus reserveer snel je plekje via hervormdkatwijk.nl. Via de livestream van de Ichthuskerk is de dienst ook te volgen.


Vredesdienst bij De Rank

Kerkgemeente De Rank houdt zondag 19 september een speciale Vredesdienst vanwege de Vredesweek Pax. Thema is ‘Wat doe jij in vredesnaam?’


Op weg naar een Inclusieve Samenleving gaan we niet zonder dat we ons bewust zijn van in- en uitsluitingen. De afgelopen jaren heeft Pax willen inspireren met het motto Vrede verbindt. 

In het thema van deze vredesweek gaat het om het vermogen elke gedachte van uitsluiting ten aanzien van welk medemens ook, vroeg te herkennen en tegen te gaan.

 Uitsluiting begint sluipend met een wij-zij-denken en een ‘wij zijn beter’. Daar waar je jezelf niet meer in de ander herkent, begint de ellende. Het ontwricht de samenleving, laat diepe sporen na en trekt een wissel op de toekomst. Allesbepalend is daarom hoe en waarmee jij jouw mens- en wereldbeeld voedt. Wat doe jij in vredesnaam?

Daarover gaat het in de Vredesdienst op zondag 19 september met voorganger Ds. M. Wassenaar.


De dienst is in de aula van het Andreas College, locatie Pieter Groen, Helmbergweg 10 in Katwijk. Aanvang om 10.00 uur.

Belangstellenden zijn van harte welkom. Wel graag aanmelden via derankkatwijk@gmail.com voor vrijdag 17 september 12 uur.

Zonder aanmelding wordt men ter plekke geregistreerd.


Boeketdienst

In de bijbel wordt op heel veel verschillende manieren over God en tot God gesproken. In de nieuwe themareeks ‘Namen en titels van God’ zoomen de aanwezigen bij de Boeketdienst in op een aantal van die namen en titels.


Op zondag 19 september wordt gestart met de naam ‘El Shaddai’. Een nieuwe spreker, Bert Noteboom, ook bekend als de bevlogen dirigent bij de mannenzangavonden, reist speciaal voor deze dienst vanuit Urk naar Rijnsburg. 


Marc van Starkenburg verzorgt met zijn combo de muziek. Iedereen is van harte welkom om 17.00 uur in de Immanuëlkerk (Kerkstraat, Rijnsburg).