De finish van de Halve van Katwijk in 2019 toen er nog geen sprake was van corona. | Foto: pr
De finish van de Halve van Katwijk in 2019 toen er nog geen sprake was van corona. | Foto: pr Foto: pr

Groen licht voor wandelaars Halve van Katwijk

De Halve Marathon van Katwijk voor wedstrijd- en recreatieve hardlopers gaat niet door, maar wandelaars die zich hadden ingeschreven voor de wandelafstanden kunnen zaterdagochtend 25 september wel van start.


De optie voor een alternatief voor de wandelaars was door atletiekvereniging Rijnsoever, de organisator van de Halve van Katwijk, nog niet helemaal losgelaten. Dankzij de welwillende gemeente en met inbegrip van een aantal beperkende maatregelen zijn er mogelijkheden om de Halve van Katwijk dit jaar als wandelevenement wel door te laten gaan. 

Eén van de beperkende maatregelen is dat helaas niet meer kan worden ingeschreven voor de drie wandelroutes van 21, 15 en 10 kilometer. 


Daarnaast moet een vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag worden getoond. Ook zijn toeschouwers niet welkom. 


De organisatie van de Halve van Katwijk is blij dat men op zaterdag 25 september in Katwijk toch nog in beweging kan komen. 


Al degenen die alsnog belangstelling hadden voor deelname aan de wandelroutes en die we moeten teleurstellen, verwijst de organisatie door naar andere wandelactiviteiten bij Atletiekvereniging Rijnsoever.