Strandgezicht door Cor Schaap.| Foto: pr
Strandgezicht door Cor Schaap.| Foto: pr Foto: pr

Origineel Nederlandse musical aller tijden

Publieksprijs voor        Soldaat van Oranje 

Soldaat van Oranje - De Musical won onlangs de publieksprijs favoriete origineel Nederlandse musical aller tijden. Demissionair minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven maakte de publieksfavoriet bekend.


Producent Fred Boot nam samen met, acteurs en vertolkers van de rol van Erik Hazelhoff Roelfzema, Matteo van der Grijn, Alex van Bergen en Alexander Schuitema deze bijzondere Musical Award in ontvangst. 

Matteo van der Grijn creëerde de hoofdrol in de voorstelling, in 2010. Alex van Bergen speelde de rol al in verschillende seizoenen en nu deelt hij deze met Alexander Schuitema die vanaf oktober voor het eerst te zien is.

‘Het is een geweldige eer dat het Nederlandse publiek het verhaal van Erik Hazelhoff Roelfzema en zijn vrienden in de Tweede Wereldoorlog zo omarmt en dat al bijna elf jaar lang. Dat is heel ontroerend, vooral in deze voor iedereen zo onzekere tijden. Ook voor onze productie is een pauze van bijna achttien maanden heel ingrijpend. Wij zijn het publiek enorm dankbaar voor deze bijzonder mooie erkenning. Dat maakt het weer kunnen spelen van de voorstelling en het doorvertellen van een belangrijk deel van onze geschiedenis nog betekenisvoller’, aldus producent Fred Boot.


De voorstellingen worden vanaf oktober hervat. Ga voor meer informatie en kaartverkoop naar soldaatvanoranje.nl




Werken met pastelstiften en -potloden bij K&O

Bij K&O Katwijk start dinsdag 5 oktober de cursus ‘werken met pastelstiften en pastelpotloden. 


Schilderen met kleur pastelstiften is een boeiende en prachtige techniek. U brengt gekleurde lagen aan op pastelpapier. Vervolgens mengt u met uw vingers en handoppervlak kleurpartijen met elkaar. 


Tenslotte brengt u details aan met de rand van stiften en gebruik van uw vingers. Het pastelleren geeft prachtige resultaten en een fluweelachtig effect.

Probeer het uit en u zult versteld staan van de prachtige pastelschilderijen die u kunt maken.

Start: dinsdag 5 oktober. Tijd: 19.30-21.30 uur. Prijs: 6 lessen voor 100 euro.


Inschrijven via www.kenokatwijk.nl of aan de balie van het kantoor, Sluisweg 16 in Katwijk aan Zee (geopend van maandag – vrijdag van 09.00-12.00 uur).




Mini-expositie Cor Schaap 

In het hart van het Katwijkse centrum, aan de Voorstraat 24, is van 8 september tot en met 31 december een bescheiden atelier ingericht van kunstschilder Cor Schaap.


 Op de plek was eerder ‘Handmade Mary’s’ gevestigd, maar die is tijdelijk verhuisd naar een groter pand aan de overkant. Het atelier en de etalage is ingericht met eigen werk en originele schilderijen van meesters die Schaap inspireren, zoals Grobe, Munthe en Faresyn, met hedendaagse impressionisten als Joop van Leeuwen en Niek van der Plas. 

De expositie is te zien in de etalage. Maar kunstliefhebbers kunnen ook bij het atelier naar binnen als Schaap zelf aanwezig en aan het werk is 

Cor Schaap (1968) groeide op in Katwijk aan Zee. In de badplaats werkt hij aan olieverfschilderijen met voornamelijk streekgebonden thema's. Beelden van toen en nu. De interesse in schilderijen van de Haagse-, Leidse- en Amsterdamse School én het werk van genoemde hedendaagse impressionisten motiveren Schaap in de zoektocht naar een eigen stijl. De lijsten om de schilderijen zijn door de schilder zelf met de hand vervaardigd in samenwerking met Prins Lijsten. De schilderijen van Schaap worden ook verkocht via Galerie Gabriëls, gerenommeerde kunstgalerie en erkend taxateur, aan de Noordeinde in Den Haag.