Doel van Buitenthuis is dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. | Foto: pr
Doel van Buitenthuis is dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. | Foto: pr Foto: Michel ter Wolbeek

Opening dagcentrum Buitenthuis in De Wilbert

Zorginstelling Marente heeft vorige week donderdag het dagcentrum Buitenthuis geopend in De Wilbert in Katwijk aan den Rijn. 


Dit centrum is gespecialiseerd in de begeleiding en behandeling van mensen met de Katwijkse Ziekte of Niet Aangeboren Hersenletsel. De gemiddelde leeftijd van deelnemers ligt tussen de 45 en 70 jaar. Het doel van dit dagcentrum is dat mensen langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Leden van het expertiseteam van de Katwijkse Ziekte van Marente hebben gemerkt dat er behoefte is aan een dergelijk centrum gericht op deze ziektebeelden en deze leeftijd. 

De activiteiten die Martente organiseert zijn gericht op de wensen, behoeften en leeftijd van de deelnemers. ‘Zij staan vaak nog midden in het leven, samen met hen kijken we naar wat er mogelijk is. Wat alleen niet lukt, gaat soms wel in de groep’, meldt Marente.

Meer informatie?

In eerste instantie is het dagcentrum geopend op maandag, dinsdag en donderdag. Als er meer animo voor is, komen daar ook de woensdag en vrijdag bij.


Wilt u meer informatie ontvangen? Of kennismaken onder het genot van een kop koffie? 


Neem dan contact op met Annemiek Kranenburg, via 

annemiek.kranenburg@marente.nl. 



Zaterdag 11 september

Doe Mee Markt 

Wil jij weten wat het Katwijkse verenigingsleven jou te bieden heeft? Kom dan naar de Doe Mee Markt op zaterdag 11 september. 


Op de Doe Mee Markt kan je gratis deelnemen aan diverse workshops en activiteiten van lokale clubs en verenigingen. Kortom: de ideale plek om een activiteit te vinden die bij je past!

De Doe Mee Markt is op zaterdag 11 september op het marktplein, in Zwembad Aquamar en in de Muziekschool (omgeving Zeeweg-Piet Heinlaan) in Katwijk. 

Het evenement wordt om 10.00 uur officieel geopend door wethouder Van Helden. Van 10.15 tot 15.30 uur kan je meedoen met verschillende workshops en activiteiten van lokale clubs en verenigingen. Ook worden er verschillende optredens en demonstraties gegeven. Meedoen met de Doe Mee Markt is gratis.

www.doemeeinkatwijk.nl



IKC De Duinroos officieel geopend 

IKC De Duinroos is vorige week woensdag officieel geopend. In dit eerste Integrale Kindcentrum (IKC) van Katwijk gaan Stichting Prohles en Stichting KOK kinderopvang nauw samenwerken door onderwijs en opvang onder één dak te bieden voor kinderen van 2 tot 13 jaar. 


Op de feestelijke openingsdag is het nieuwe logo onthuld door de kinderen van de school en de peuteropvang door middel van een het aftellen met de letters IKC. Alle kinderen kregen een koeltasje met daarop het nieuwe logo als welkomstcadeautje. 


In IKC De Duinroos aan de Koningin Julianalaan in Katwijk worden de kinderen stap voor stap begeleid naar de toekomst. 

Er wordt zorg gedragen voor een doorgaande ontwikkellijn van peuter, naar kleuter en basisschoolleerling, inclusief de buitenschoolse opvang. 

Het IKC is een plek waar de kinderen kunnen leren en zich kunnen ontwikkelen. De focus ligt onder andere op Nederlandse en Engelse taal- en leesontwikkeling (ook voor anderstaligen), een rijk aanbod aan sport- en cultuuractiviteiten en op het creëren van kansen voor alle kinderen. Zo is er aandacht voor talentontwikkeling, ontdekkend leren en expertise in meer- en hoogbegaafdheid.


Stap voor stap begeleid naar de toekomst

In de toekomst zal IKC De Duinroos zijn intrek nemen in een nieuw, modern en duurzaam gebouw, dat past bij het onderwijs van de toekomst.

Meer informatie over IKC De Duinroos vindt u op de nieuwe website www.ikcdeduinroos.nl.

De onthulling van het nieuwe logo op De Duinroos.  | Foto: pr