Cursussen K&O

Reanimatie/AED

Reanimatie en AED gebruik is van levensbelang. Als iemand een hartstilstand heeft gekregen zijn de eerste 6 minuten cruciaal.

De nadruk bij deze cursus ligt op praktijkoefening want reanimeren kun je leren door het te doen. Je leert hoe te handelen als je alleen bent met een slachtoffer of als je met meerdere noodhulpverleners bent. In les 2 leert u omgaan met de AED. 

Datum: dinsdag 5 oktober. Tijd: 19.00-21.00 uur Prijs: 40,- euro voor 2 lessen.


Voetreflexmassage

Tijdens deze cursus leert u niet alleen de basistechniek, maar ook verschillende grepen en toepassingen. Elke les heeft naast een theoretisch ook een praktisch gedeelte waarin we met elkaar kunnen oefenen. Deze therapie is gebaseerd op een oeroude Aziatische behandelmethode, waarbij diverse punten op de voeten gemasseerd worden. 

In de voeten komen alle energiebanen van het lichaam samen. Massage van deze energieknooppunten zorgt voor herstel van de energiebalans en een evenwicht tussen lichaam en geest. Daarnaast stimuleert dit de doorbloeding en worden afvalstoffen afgevoerd. 

Datum: donderdag 23 september. Tijd: 19.30-21.30 uur. Prijs: 6 lessen voor 85 euro.


Inschrijven via www.kenokatwijk.nl of aan de balie van het kantoor, Sluisweg 16 in Katwijk aan Zee (geopend van maandag – vrijdag van 09.00-12.00 uur).



Relatie-cursus voor ouders

Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) organiseert samen met Familysupporters een gratis relatie-cursus Houd me vast voor ouders uit gemeente Katwijk.


Maken jij en je partner een belangrijke gebeurtenis mee, willen jullie meer inzicht in hoe je relatie werkt, lopen jullie vast in je relatie en willen jullie meer grip daarop hebben? Dan is deze laagdrempelige cursus bij uitstek geschikt. 

In de cursus leer je door middel van acht gesprekken, met verschillende onderwerpen, hoe jullie dit kunnen doen. Hierdoor ontstaat er meer zicht op patronen in de relatie en op elkaars behoeftes en emoties. Er ontstaat meer verbinding en begrip. Je brengt hiermee meer liefde in je relatie, een cadeau voor elkaar en eventueel voor de kinderen.


Houd me vast start op donderdag 23 september van 18.30 tot 20.30 uur bij Family Supporters Rijnland, Einsteinweg 5a in Leiden. Aanmelden via www.cjgkatwijk.nl