Afbeelding
Foto: GGD HM

Corona-update Katwijk


Besmettingen dalen weer

Er zijn afgelopen week 56 nieuwe Katwijkse coronabesmettingen gemeld bij de GGD Hollands Midden. Dat is een lichte daling in vergelijk met vorige week, toen er 77 meldingen uit Katwijk kwamen. Er waren vorige week geen ziekenhuisopnames en geen overlijdens als gevolg van het virus. Gemiddeld is het aantal nieuwe coronagevallen in Katwijk sinds eind juli flink gedaald (zie grafiek).

Afgelopen maandag werden 5 nieuwe besmettingen gemeld uit Katwijk, en afgelopen dinsdag 3.

Prikbus

De prikbus van de GGD komt voorlopig nog elke dinsdag naar het Andreasplein in Katwijk. Dat meldde burgemeester Cornelis Visser vorige week vrijdag in zijn wekelijkse update over onder andere de gang van zaken rondom corona (video op allesoverkatwijk.nl). Hij meldde ook dat de prikbus z'n opwachting gaat maken in Rijnsburg. Waar en wanneer is nog niet bekend.

De GGD meldt dat zelf ook nog niet, afgelopen dinsdag in haar wekelijkse persbericht. De gezondheidsdienst meldt wel dat er zes locaties voor de prikbus bijkomen, waarmee het totale aantal prikbussen in de regio op 20 komt, maar die in Rijnsburg staat er nog niet bij.

Zónder afspraak

Als je nog niet gevaccineerd bent, dan kun je zónder afspraak langs gaan bij één van de vaccinatielocaties of prikbussen in de regio. Je wordt dan gevaccineerd met het Pfizer-vaccin. Op de vaste vaccinatielocaties, zoals in Leiden, kun je ook kiezen voor het Janssen-vaccin. Als je langs gaat, wordt er gelijk een afspraak voor de tweede prik.

Mensen die hun tweede prik Moderna nog niet hebben gehaald, kunnen hiervoor niet meer bij de GGD Hollands Midden terecht. Daarvoor kun je bellen met 0800 7070 voor een afspraak in een andere GGD-regio.