Pepijn van der Wall Bake op het strand. | Foto’s: Maarten van Rijn
Pepijn van der Wall Bake op het strand. | Foto’s: Maarten van Rijn Foto: Maarten van Rijn

Succesvolle schildersweek in Katwijk

Veel nieuwe werken in DUNAatelier

Volgens de professionele kunstenaars was het een feest om elkaar in en rond het DUNAatelier weer te kunnen ontmoeten, nieuwe gezichten te zien en van gedachten te wisselen. Ook al werkte het weer niet helemaal mee. 


Een aantal schilders zocht de zee op, de golven waren zeer aantrekkelijk evenals de mooie luchten die wisselden tussen dreigend, bewolkt en zonnig. Lastig om te schilderen door het wisselende licht en vermoeiend door de harde wind die ze om de oren blies.

Sommigen zochten daarom naar onderwerpen binnen, zoals in het Katwijks Museum en bij de indoor volkstuintjes in Rijnsburg waar ze enthousiast ontvangen werden.

Wat beschutter waren ook de duinen, het Barakkenkamp langs de Wassenaarseweg en de pluktuin van Festina Lente. Zelfs de parkeergarage aan de Boulevard leverde verrassende schilderijen op, hoewel de uitlaatgassen wat minder waren om in te werken.


Aquarellen

Het project van Jacob Kerssemakers, waarvoor belangstellenden vrijblijvend een idee voor een locatie konden leveren, was een groot succes. In totaal tekende hij in aquarel zo’n veertig werken die tot 19 september beschikbaar blijven voor de ‘opdrachtgevers’ en daarna eventueel voor iedereen te koop zijn.

In totaal werden door 17 hoofdzakelijk Nederlandse kunstenaars 158 olieverf schilderijen van verschillende formaten en prijsklassen gemaakt.

De tentoonstelling is te zien tot en met 31 oktober. In september van donderdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur; in oktober van vrijdag tot en met zondag van 14.00 tot 17.00 uur.

Het DUNAatelier bevindt zich op het Duinplein, Boulevard Zeezijde 31 ter hoogte van de Vuurbaak.

Zie ook: www.schilderenaanzee.nl



Eben-Haëzer zingt weer

Chr. Mannenkoor Eben-Haëzer is afgelopen dinsdagavond weer met de repetities begonnen, na een lange periode zonder fysieke repetities. 


Het koor is bijzonder blij, maar ook dankbaar dat het elkaar weer kan ontmoeten en natuurlijk weer samen de mooiste liederen kunnen zingen onder leiding van onze dirigent Hugo van der Meij. 

Het koor repeteert op dinsdag in de Ichtuskerk te Katwijk en start om 19.30 uur. Hoewel er nauwelijks afmeldingen zijn, zijn nieuwe leden meer dan welkom. Daarom houdt het koor deze maand open repetities. Dit betekent dat u welkom bent om gewoon eens een paar avondjes mee te zingen om zo te bezien of het wat voor u is. 


Mannenkoor Eben-Haëzerheeft nu zo’n 65 leden tussen de 24 en de 86 jaar, daar past u vast wel tussen als het om leeftijd gaat. De leden zien er naar uit om u te ontmoeten op dinsdagavond om 19.30 in de Ichtuskerk.



Nieuwe editie Muzikantengids

De muziekwereld komt langzaam maar zeker weer overeind: een goed moment voor een nieuwe editie van De Muzikantengids. Auteur is de Katwijker Jan van der Plas.


De 7e editie van De Muzikantengids is hèt handboek voor de popmuzikant. Auteur Jan van der Plas is zelf muzikant en liedjesschrijver. Met de band Les Zazous maakte hij diverse albums en toerde hij in het clubcircuit, onder meer in het voorprogramma van Radiohead. Tegenwoordig vormt hij samen met zijn vrouw de succesvolle kinderpop-act Minidisco, bekend van hits als Tsjoe Tsjoe Wa, Soco Bate Vira en Dans Met Tante Rita.

Daarnaast publiceert Van der Plas regelmatig over muziek en de muziekindustrie. Voor het boek en de televisieserie 50 Jaar Nederpop ontving hij de Pop Media Prijs. Hij doceert aan de Rockacademie Tilburg en Conservatorium Haarlem.

De Muzikantengids verschijnt vrijdag 10 september.

www.muzikantengids.nl

Joost Doornik.
Hans Versfelt.