Ahmed El Azzouti zorgde afgelopen zaterdag voor een van de treffers tegen Spakenburg. | Foto: Kees Jonker
Ahmed El Azzouti zorgde afgelopen zaterdag voor een van de treffers tegen Spakenburg. | Foto: Kees Jonker Foto: Kees Jonker

Koploper vv Katwijk naar Rijnsburgse Boys

Vv Katwijk schreef afgelopen zaterdag op het nippertje drie zwaarbevochten punten bij. Zo staat Katwijk aan de leiding met 9 uit 3. Komende zaterdag staat er weer een kraker op het programma, namelijk de derby tegen Rijnsburgse Boys.


De wedstrijd van afgelopen zaterdag gaat de boeken in als legendarisch. De ploeg van Correia had zonder de steun van de supporters lastig in Spakenburg. Katwijk was slordig in balbezit en kon niet hun eigen spel spelen. Waar Spakenburg de gevaarlijkste kansen creëerde, was het Katwijk dat op voorsprong kwam. Lang kon men daar niet van genieten en kwam het vlak na rust zelfs op achterstand. In minuut 82 kwam Katwijk op fraaie wijze op gelijke hoogte.

Waar eenieder al vrede had met een gelijkspel was het daar ver in blessuretijd Freriks die Katwijk naar de overwinning kopte. Dit leidde tot een ware explosie van vreugde zowel op het veld alsook in een bomvolle kantine op De Krom.


Rijnsburgse Boys

De eerste derby van het seizoen zal zaterdag plaatsvinden op sportpark de Middelmors. En dat is meteen een kraker van jewelste, want de ploeg van trainer Henk Wisman wordt gezien als een van de voornaamste titelkandidaten.


En dat is kijkend naar de selectie, die boordevol kwaliteit zit natuurlijk geen gekke voorspelling. Afgelopen jaren hebben zij gebouwd aan een elftal dat jaarlijks mee moet gaan strijden voor de titel. Spelers als Ros, Spruyt en Van der Moot zijn inmiddels grote namen in het amateurvoetbal. En natuurlijk niet te vergeten ‘onze’ Jongeneelen.

Rijnsburg is de competitie goed gestart met twee klinkende overwinningen tegen respectievelijk GVVV en Excelsior Maassluis. Echter kreeg men afgelopen zaterdag de deksel op hun neus, toen men met 3-1 verloor op het Kasteel tegen Jong Sparta. Hoewel ze al even hebben mogen ruiken aan de koppositie, zijn ze inmiddels terug te vinden op plek vier.

De afgelopen jaren doet Katwijk het goed op de Middelmors. De laatste ontmoeting dateert van november 2019. Toen bleek Katwijk zeer effectief door op cruciale momenten te scoren. Het werd toen 0-3 door onder andere twee goals van Afaker.

De voorverkoop van deze wedstrijd heeft al eerder plaatsgevonden. De kassa’s voor Katwijk-supporters blijven zaterdag gesloten.



FC Rijnvogels ontvangt Rijsoord

Voor Fc Rijnvogels staat komende zaterdag de derde competitiewedstrijd van dit seizoen op het programma. De mannen van trainer Thomas Duivenvoorden zijn de gastheer van Rijsoord. 


De Katwijkse Vogels vlogen beter uit de startblokken dan de komende tegenstander en vergaarden na twee duels de volle buit. Heel anders verging het de blauwwitten. Die snakken na twee nederlagen naar een eerste succesje.

Twee seizoenen geleden kwam de beide teams elkaar voor het eerst tegen. De balans sloeg toen door in het roodwitte voordeel. Maar resultaten uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst zoals zo vaak in financiële kringen wordt gewaarschuwd.

Hetzelfde geldt voor de sport en met name ook in de voetballerij. Er zijn voldoende voorbeelden van. Derhalve mag de thuisclub de opponent beslist niet onderschatten en zullen ook na de twee eerste successen van meet af aan voor de volle buit willen gaan. Hopelijk schotelen de beide ploegen de toeschouwers een aantrekkelijk en vooral sportief schouwspel voor.

Jesse Driebergen schermt de bal af. Ook hij zal weer strijdvaardig zijn. | Foto: Piet van Kampen