Jubilaris Gerda Haasnoot. | Foto: pr
Jubilaris Gerda Haasnoot. | Foto: pr Foto: pr

10 oktober in Leiden

Vrijwilligers gezocht                voor marathon

De Leiden Marathon komt er eindelijk weer aan. Op zondag 10 oktober wordt de 30e editie gehouden, waarvoor nog vrijwilligers worden gezocht. 


Met name vrouwen, mannen, jongens, meisjes die bereid zijn de handen uit de mouwen te steken, zijn van harte welkom bij het grootste sportevenement van Leiden en omgeving. Natuurlijk wordt er goed voor de vrijwilligers gezorgd met lunchpakketten en eten en drinken achteraf, maar ook krijg je een shirt en jack om herkenbaar medewerker van de Leiden Marathon te zijn. 


Lijkt het je leuk, meld je dan via mok.scheffer@marathon.nl? Wil je eerst meer weten, bel dan naar 071-5144461 en vraag naar Mok?



Katviko Danci staat                in de startblokken

Na een lange, door corona afgedwongen stilte wil de dansgroep niets liever dan weer genieten van hun avond Internationale Dans.


Maar eerst was er nog de uitgestelde jaarvergadering, waarbij Gerda Haasnoot in het zonnetje gezet werd. Als je 35 jaar lid bent van deze vereniging is een mooie bos bloemen zeker op zijn plaats. 


Tijdens deze vergadering bleek dat bijna iedereen weer graag aan de slag wil, zij het met beperkende maatregelen. Woensdag 8 september was de eerste dansavond en hopelijk blijft het deze keer niet bij vijf bijeenkomsten, maar kan de groep weer als vanouds iedere week bij elkaar komen. 

Heb jij ook lang genoeg thuis gezeten en wil je de conditie op een gezellige manier vergroten, ga dan langs bij Katviko Danci.


Er wordt gedanst op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in De Kleine Joannes, Kerkstraat 68, Katwijk a/d Rijn. Meer weten? Kijk op www.katvikodanci.nl



ClubSupport is weer begonnen

Rabobank zet zich in voor versterken clubs en verenigingen

Clubs en verenigingen in regio Leiden-Katwijk vervullen een belangrijke rol in de lokale samenleving. Ze zijn er voor iedereen en dragen zo bij aan welzijn, zorgen voor verbondenheid en bieden sociale contacten. Rabobank vindt dat iedereen een club verdient. Het jaarlijks terugkerende Rabo ClubSupport is daarom weer begonnen. 


Het initiatief geeft clubs en verenigingen een boost doordat zij stemmen kunnen werven voor het realiseren van doelen en projecten die de club én de buurt sterker en beter maken. Rabobank Leiden-Katwijk stelt haar kennis, netwerk en financiële ondersteuning beschikbaar om die doelen te helpen verwezenlijken. 


Met Rabo ClubSupport investeert de bank al jaren in het verenigingsleven. Clubs en verenigingen die deelnemen, voeren campagne voor hun doelen en projecten. Leden van de bank kunnen vervolgens via de Rabo Bankieren app stemmen op initiatieven die zij een warm hart toedragen. Denk aan het opzetten van trainingsprogramma's voor gehandicapten, verduurzaming van het clubhuis of gezond voedsel in de kantine.


Clubs en verenigingen vervullen een belangrijke maatschappelijke functie, maar hebben het door corona moeilijk gehad. Ledenaantallen zijn teruggelopen evenals de inkomsten. 


Clubs en verenigingen ontvangen een persoonlijke uitnodiging van de bank om zich in te schrijven voor Rabo ClubSupport 2021. Ook start er een landelijke campagne waaraan sporters van TeamNL en artiesten van het collectief Kunstbenden deelnemen. 


Verenigingen en stichtingen kunnen zich tot en met 27 september aanmelden. De stemperiode voor Rabobank leden start op 4 oktober en begin november worden alle clubs bekendgemaakt die mogen rekenen op ondersteuning van de bank.


Meer informatie op 

www.rabo-clubsupport.nl/