Zaterdag 11 september

Monumenten-dag in Katwijk

In Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg doen dit jaar weer 24 organisaties mee aan de komende Open Monumentendag. Zij zetten op zaterdag 11 september van 10.00 tot 17.00 uur, met inachtneming van de dan geldende coronamaatregelen, hun deuren gratis open voor het publiek.


De officiële opening is dit jaar bij het K&O gebouw aan de Sluisweg, ook wel bekend als de ‘de Franse School’. Daar is een expositie te zien zijn van foto’s en de route die de Blauwe tram ooit reed door onze gemeente.

In verschillende kerken zijn (orgel)concerten. In diverse monumenten worden exposities gehouden. Bij de organisatie van Open Monumentendag zijn tientallen vrijwilligers betrokken, die het mogelijk maken dat de keur aan monumenten kan worden opengesteld. Het Comité is hen zeer erkentelijk voor hun inzet. ‘Zonder hun inzet kunnen de monumenten niet open.'

Om Open Monumentendag te ondersteunen wordt een magazine uitgebracht, waarin de verschillende monumenten zijn opgenomen. Ook bevat het magazine een fietsroute en plattegrond, waardoor de monumenten eenvoudig te vinden zijn.


Dakbrand 

Gezondheidscentrum Zeehos aan het Zeehosplein in Katwijk aan Zee is afgelopen dinsdagmorgen ontruimd geweest na brand op het dak van het gebouw. De bedrijfshulpverlening heeft samen met de brandweer de ontruiming gedaan. De brandweer kwam met diverse wagens ter plaatse en schaalde op naar middelbrand. Er zijn geen gewonden gevallen.

Rond 09.00 uur was de brand onder controle en kon het gebouw worden vrijgegeven.