De 'Seven Sisters' van Corrie van Hunnik. Te zien in het DunaAtelier.| Foto: pr
De 'Seven Sisters' van Corrie van Hunnik. Te zien in het DunaAtelier.| Foto: pr Foto: pr

Nieuwe expositie in DUNAatelier

‘From England to the Arctic’

In de maand augustus tonen vier amateur kunstenaars hun werk in het DUNAatelier. Op de begane grond zijn de schilderijen en foto’s te zien van Corrie van Hunnik en Marie-José Holtgrefe. In het souterrain is werk te zien van Nora van den Berg en Hermien Schroote, waarover de volgende week meer.


Corrie van Hunnik volgde opleidingen bij Ars Aemula in Leiden en Ars et Studium in Wassenaar. Haar passie lag allereerst in het maken van aquarellen van het Katwijkse strand en Frankrijk.

Zij stapte na jaren over naar olieverf en één van haar projecten was het maken van een kookboek met familierecepten. Het bijzondere van het kookboekje is dat van elk recept een klein schilderij is gemaakt waar op ludieke wijze een impressie wordt weergegeven van de ingrediënten. 


De volgende stap in haar werk was een grote stap in formaat en vorm van schilderen. Grote doeken, pasteus geschilderd en soms met gemengde techniek.


Als thema voor de huidige expositie werd Engeland genomen en wel de kusten van Cornwall, de Zuidkust en Kent. De Tin Coast van Cornwall en de krijtrotsen van de Seven Sisters en Dover in combinatie met een woeste of kalme zee zijn op groot formaat geschilderd, en doen je verlangen naar lange wandelingen over de kustpaden en een tafel met heerlijk seafood en een pint of ale.


Marie- José Holtgrefe is de fotografe van de expositie. Reeds vele jaren maakt zij reizen naar de Arctics, zoals Noord-Canada, Groenland, Spitsbergen, het Artctische schiereiland, de Falkland eilanden, South Georgia en de Ross zee.

Het zijn prachtige natuurgebieden met dus heel veel uitdagingen om mooie foto’s te maken. Zowel van de natuur als van de mensen en de dieren die er leven. 

Naast het fotograferen richt zij zich op boetseren en het maken van indiaanse krachtschilden met behulp van textiele werkvormen. 

Zo geeft zij uiting aan haar sjamanistische levenswijze. Sjamanisme is een oeroude vorm van natuurreligie en heelkunst die uitgaat van bezieling en verbondenheid met al dat is en leeft. Zij geeft sessies en workshops die gericht zijn op het sjamanisme.


Ook na de versoepelingen in verband met Covid blijft de 1,5 meter afstand gelden in het DUNAatelier. In verband met de beschikbare ruimte zijn boven 15 bezoekers tegelijk toegestaan. Beneden 8.


De tentoonstelling is te zien van 30 juli t/m 22 augustus, van vrijdag t/m zondag van 14.00 tot 17.00 uur. 

DUNAatelier, Duinplein, Boulevard Zeezijde 31 ter hoogte van de Vuurbaak.