Als enige in de regio Holland Rijnland

Werkloosheid Katwijk onder 2 procent

Er waren in Katwijk in juni nog geen 600 mensen met een WW-uitkering. Dat is 1,7 procent van de beroepsbevolking. De werkloosheid in Katwijk is procentueel het laagst van de hele regio, gevolgd door Oegstgeest en Nieuwkoop (2 procent), Zoeterwoude (2,1) en Leiden (2,2). Onder jongeren tot 27 jaar is de minste werkloosheid, de meeste is bij Katwijkers tussen de 27 en 50 jaar.


UWV verstrekte eind juni van dit jaar in de regio Holland Rijnland bijna 15 procent minder WW-uitkeringen dan een jaar eerder. De arbeidsmarkt vertoont duidelijk tekenen van herstel, maar het regionale WW-cijfer is nog niet helemaal terug op het niveau van voor de crisis. 

Van de openstaande vacatures in de regio heeft twee derde betrekking op beroepen die vermeld staan in UWV’s overzicht kansrijke beroepen. Monteurs industriële machines & installaties, vrachtwagenchauffeurs binnenland en verzorgenden IG zijn voorbeelden van kansrijke beroepen, waarvoor in de eerste maanden van 2021 in Holland Rijnland veel vacatures openstonden. Het ging om 4.350 vacatures.


Tegelijkertijd zoekt slechts iets meer dan een kwart van de WW’ers werk in een kansrijk beroep. Dit verschil tussen vraag en aanbod zorgt voor een hoge arbeidsmarktspanning. 

Voor werkzoekenden met een minder kansrijk beroep kan een carrièreswitch zinvol zijn. UWV helpt daarbij.



Te bekijken tot eind 2021

Webinar Hoe help je je kind een scheiding door?

Het Centrum voor Jeugd en Gezin biedt in samenwerking met Tischa Neve een gratis webinar aan over het begeleiden van kinderen in het proces van een scheiding. Het webinar is voor ouders van kinderen tussen de 2 en 16 jaar uit regio Hollands Midden en is te bekijken tot eind 2021.


Een scheiding heeft een hele grote impact. Sowieso, maar zeker als er kinderen in het spel zijn. 


Schade voor het kind

Helaas zijn er heel veel voorbeelden van scheidingen die veel schade toebrengen aan kinderen. 

Het kan zijn dat beide ouders of één van de ouders niet goed weten wat voor kinderen belangrijk is in het proces van en na de scheiding of omdat er heel veel emoties zijn die in de weg staan om te blijven doen wat goed is voor kinderen. 

Ben jij gescheiden, zit je midden in een scheiding of denk je eraan en wil jij zorgen dat jouw kinderen zo goed mogelijk door en uit jouw scheiding komen? 

Neem dan de tijd dit webinar bomvol inspiratie en tips te bekijken.


Ervaringsdeskundige 

Het webinar wordt gegeven door kinderpsycholoog en opvoedkundige Tischa Neve. Tischa is niet alleen deskundige, maar ook ervaringsdeskundige. 

Toen zij kind was, zijn haar ouders gescheiden. De manier waarop dat ging, heeft een behoorlijke invloed gehad op haar leven. 


Zelf is ze sinds begin 2017 gescheiden. Dus ze heeft het hele proces met haar ex en hun zoontje Dim ervaren. Wat zij nu anders heeft gedaan dan haar ouders vroeger, vertelt ze in dit webinar. 


Dit gratis webinar is tot eind 2021 te bekijken via www.cjgcursus.nl