Afbeelding
Foto: pr

Minne Veldman in Zomerserie Bätzorgel

De zomerserie dinsdagavondconcerten op het Bätzorgel in de Vredeskerk in Katwijk aan Zee wordt op dinsdag 3 augustus, om 20.15 uur, voortgezet door Minne Veldman.


Veldman ontving zijn opleiding aan het Conservatorium in Zwolle, waar hij hoofdvak orgel studeerde. Hij geeft vele orgelconcerten in alle delen van het land en ook daarbuiten. Van zijn orgelspel verschenen reeds meer dan 10 solo-cd’s, opgenomen in Harlingen, Bolsward en Kampen, Hasselt en Amersfoort. 

Als organist is hij verbonden aan de Rehobothkerk te Urk. Tevens is hij als dirigent werkzaam bij een aantal koren. Deze job geeft hem de inspiratie te componeren voor koor. Van zijn hand zijn ook diverse orgelbewerkingen verschenen. 

Het programma is geheel samengesteld met werken uit de verschillende stijlperioden, die opvoeren naar een muzikale climax. De programmaonderdelen in vogelvlucht zijn : Asma koralen; werk van Bach BWV 547; Concerto 18e eeuw Druckenmúller; Gebed des Heeren, Mendelssohn; Grand Choeur Salomé; Voor koorliefhebbers: Cantique de Jean Racine Fauré; Toccata van Gigout en aansluitend koraalimprovisatie. 

Het Bätzorgel uit 1765 wordt wekelijks bespeeld door bekende musici uit het land. De programma’s vermelden toegankelijke orgelwerken, zodat het publiek optimaal kan genieten. Op een beeldscherm zijn de verrichtingen te volgen. 

De toegang bedraagt 7,50 euro, jongeren t/m 14 jaar vrij toegang. 

Na afloop is er gelegenheid onder genot van koffie na te praten. De RIVM-regels worden toegepast, maar u kunt rechtstreeks naar de kerk komen.