Burgemeester Visser (linksachter) in actie op de nieuwe padelbaan. | Foto: pr
Burgemeester Visser (linksachter) in actie op de nieuwe padelbaan. | Foto: pr Foto: pr

Officiële opening padel- en Matchclaybanen KLTV

Bij de Katwijksche Lawn Tennis vereniging (KLTV) was afgelopen zaterdag een zeer geslaagde Open dag met de officiële opening van de eerste drie jaarrond tennisbanen met graveleigenschappen en de eerste vier padelbanen in Katwijk. 


Onder prima weersomstandigheden deden meer dan 50 belangstellenden mee aan een tennis- en/of padelclinic en kregen zo de basistechnieken en -principes aangeleerd. Aansluitend op toespraken vanuit de stichting, vereniging, KNLTB, padelbaanbouwer en burgemeester Cornelis Visser opende laatstgenoemde officieel de nieuwe banen. 

Na het doorknippen van een lint voor de toegang stapte hij zelf de padelbaan op om niet onverdienstelijk samen met verenigingsvoorzitter Marcel Polak, Henk Kreft en Truus den Hollander een padelbal te slaan. (zie foto). Van Kreft en Den Hollander werd na vele jaren vrijwillige inzet voor de stichting deze dag afscheid genomen. 

Hierna werd een demonstratie gegeven door vier ervaren padelspelers, waaronder KLTV-lid Noah Cecchi die zich het afgelopen jaar sterk heeft ontwikkeld. Vader en één van de initiatiefnemers en (net als Ferdy Hazenoot) padeltrainer Marco Cecchi voorzag de demonstratie van uitleg over hoe padel moet worden gespeeld en lichtte de verschillende soorten specifieke padelslagen toe. 

Ruim na de laatste clinics en het officiële einde van de Open dag stapten de laatste spelers enthousiast de baan af.


Bij KLTV zijn er verschillende mogelijkheden om kennis te maken met padel. Meer informatie op kltv.nl