Geen Rijnsburgse feestweek

Oranjevereniging Rijnsburg heeft vorige week besloten de feestweek in augustus af te gelasten, vanwege de aangescherpte corona-regels.


De vergunning die de gemeente Katwijk aan Oranje Vereniging Rijnsburg verstrekt is voor 6 dagen, een meerdaags evenement. De Rijksoverheid heeft onlangs besloten dat meerdaagse evenementen niet mogen. 

‘Op maandag 12 juli hebben we een spoedvergadering gehad, met het voltallige bestuur, en unaniem besloten dat het doorlaten gaan van de Feestweek niet haalbaar is’, laat het bestuur weten.

Het bestuur heeft nog nagedacht om activiteiten uit het programma te halen en die wel tot uitvoer te brengen. ‘Maar wij zijn van mening dat een Feestweek niet uit een paar losse onderdelen kan bestaan. Het is alles of niets.’


Balen

Het bestuur baalt enorm, omdat er juist hard gewerkt was aan een feestweek in augustus. 

‘Met het programmaboekje van 2019 op tafel, hebben we per activiteit diverse scenario’s uitgewerkt, wat kan wel, hoe kan het wel, wat hebben we ervoor nodig. Het Burgemeester Koomansplein zou rondom in de bouwhekken komen en toegang was alleen mogelijk met een Coronatoegangsbewijs.’


Met de gemeente was veelvuldig contact over de te verstrekken vergunning. Het sein stond een paar weken geleden nog op lichtgroen. Tot de persconferentie van demissionair premier Rutte op 9 juli.


‘We gaan ons vanaf dit moment richten op de Feestweek van 2022. Zorg dat u de data alvast in uw agenda zet, van 8 tot en met 13 augustus.’


Subsidie toerisme van provincie 

Provincie Zuid-Holland heeft de subsidieregeling toerisme weer opengesteld. Deze is bedoeld voor projecten die bijdragen aan duurzame mobiliteit, beleven van erfgoed, vitale kernen en steden. Aanvragen kunnen tot 15 september worden ingediend.


De subsidieregeling is bedoeld voor toeristische projecten die bijdragen aan provinciale beleidsopgaven, zoals duurzame mobiliteit, beleven en benutten van erfgoed, en sterke en vitale kernen en steden.

Voor de subsidieregeling van eind vorig jaar was grote belangstelling. Daarom volgt nu weer een ronde. 


De subsidieregeling is wel op enkele punten gewijzigd, hoewel het doel nog steeds hetzelfde is. 

Aanvragers kunnen dit keer tot €50.000 subsidie ontvangen en dienen in hun voorstel een duidelijke verbinding met de provinciale beleidsopgaven te maken. 

Criteria als bovenlokale samenwerking, bewonersparticipatie, het betrekken van de jeugd en het schoonhouden van de omgeving krijgen in de beoordeling extra aandacht.


Meer informatie is te vinden op www.pzh.nl