Fietspad Vlaggeduin niet voor scooters- en brommers

De verkeersborden aan de toegangen van het dit jaar geopende Rijwielpad Vlaggeduin door de Zuidduinen hebben een extra onderbord gekregen. Het bord wijst scooter- en brommerbestuurders er extra op dat zij niet op dit pad mogen rijden. Negeren van het verbod kost de overtreder 109 euro.


Scooters en brommers zijn niet toegestaan op dit pad omdat het schadelijk is voor de natuur in het naastgelegen Natura2000-gebied. Ook is het strijdig met de regels voor een stiltegebied. Toch rijden er dagelijks honderden scooters en brommers op het pad. Scooters met een elektrische aandrijving zijn overigens wel toegestaan.


Het CDA had het negeren van het verbod op de agenda gezet door het stellen van schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Op social media schrijft de Katwijkse CDA-fractie dat men blij verrast is dat de gemeente dit opgepakt heeft.




Auto op z'n kop in 't Heen

Op de Heerenweg op industrieterrein ’t Heen in Katwijk is afgelopen dinsdagavond een auto ondersteboven terechtgekomen na een aanrijding met een andere auto.


Op de kruising met de Taanderstraat ging het mis en klapten de twee auto’s op elkaar. De ambulancedienst heeft één slachtoffer in de ambulance onderzocht.


De kruising is afgezet door de politie. De politie doet onderzoek naar de aanrijding. Mogelijk heeft de automobilist in de witte auto te hard gereden.