Afbeelding
Foto: pr

In Makersplaets bibliotheek

Programmeren met micro:bit voor kinderen

Vervelen in de zomervakantie? Dacht het niet. Wat te denken van de workshop micro:bit die op dinsdagochtend 3 augustus in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek wordt gegeven.


Van 10.15 tot 11.30 uur kunnen kinderen van 9 t/m 12 jaar spelenderwijs kennismaken met programmeren. Er kan van alles, maak bijvoorbeeld je eigen stappenteller. Welkom op deze leuke én educatieve activiteit in de bibliotheek. 

Hoe leuk is het om te programmeren. De bibliotheek organiseert deze activiteit om kinderen te leren ontdekken wat de mogelijkheden van de micro:bit (een soort programmeerbare minicomputer) zijn. Het is één groot avontuur! Er kunnen 8 deelnemers meedoen dus geef je snel op.


Meedoen

Zin om mee te doen aan deze leuke workshop micro:bit? Dat kan! Deelname: 3 euro per persoon. Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl. 

Ga op de website naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze en betaal met iDeal. 

Natuurlijk worden in de bibliotheek de maatregelen wat betreft de corona-aanpak gevolgd.



Leer jongleren in het circus

Kinderen in de leeftijd van 5 tot en met 12 jaar kunnen dinsdag 27 juli meedoen met het kindercircus.


Het kindercircus is dinsdag 27 juli te vinden op het Cruijff Court in de Molenwijk in Katwijk aan den Rijn.

Tussen 14.30 en 15.30 uur kunnen kinderen leren jongleren en balanceren.

 

Voor meer informatie: kijk op doemeeinkatwijk.nl 



Erelid Bert 60 jaar lid

Vijf jubilarissen bij Harmonie Katwijk

Bij de Harmonie Katwijk was er vorige week donderdag een bijzondere repetitieavond; maar liefst vijf trouwe leden werden gehuldigd.


Wethouder Jacco Knape was aanwezig om deze leden te huldigen en feliciteren met hun lidmaatschap-jubileum. Lianneke is 12,5 jaar lid, Gieny, Ria, Nicoline, Martin zijn 25 jaar lid en erelid Bert maar liefst 60 jaar lid. 

Tijdens zijn speech schonk hij een aantal muzikale collectors-items die een prachtige plek gaan krijgen in de vitrine in onze repetitieruimte van de Kleine Joannes.

De Harmonie is trots en dankt hen van harte voor de inzet. De wethouder en gemeente werden ook bedankt voor het bezoek en de interesse.

De Harmonie kijkt uit naar een mooi muzikaal jubileumjaar.

Op de foto de jubilarissen met links de wethouder en rechts voorzitter Huig de Jong. | Foto: pr

Afbeelding