Een rij wachtenden voor de Jansenvaccinatie bij de prikbus van de GGD op het Andreasplein. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
Een rij wachtenden voor de Jansenvaccinatie bij de prikbus van de GGD op het Andreasplein. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Prikbus op Andreasplein groot succes

GGD Hollands Midden stond afgelopen dinsdag, tijdens de Toeristenmarkt in de Princestraat, met een prikbus op het Andreasplein. Daar werd die dag gebruik van gemaakt. ‘We prikken er 35 per uur weg’, vertelt een medewerker van de GGD Hollands Midden tot haar eigen verbazing.


In totaal werden die dag maar liefst 225 vaccinaties gezet. Boven verwachting veel, laat ook communicatieadviseur Monique Ligtvoet van de GGD weten.

Iedereen vanaf 18 jaar en ouder kon bij de prikbus zonder afspraak het Janssen-vaccin halen. Katwijk had met de prikbus de primeur in de regio Hollands Midden. Op deze manier wordt vaccineren voor iedereen nog makkelijker en laagdrempeliger. Het aantal vaccinaties in Katwijk blijft achter bij het regionale gemiddelde. In Hollands Midden is zo’n 57 procent van de inwoners gevaccineerd. In Katwijk ligt dit percentage op 52 procent.


Meer prikbussen

De GGD wil vaker prikbussen inzetten. Het is de bedoeling om over een aantal weken op 35 plekken in de regio prikbussen neer te zetten. De GGD hoopt dat zo nog meer mensen zich laten vaccineren.

Naar aanleiding van het succes van afgelopen dinsdag is de GGD van plan om de mobiele priklocatie deze zomerperiode elke dinsdag op het Andreasplein te zetten.


De prikbus kwam er mede op aandringen van burgemeester Cornelis Visser, die ook verheugd was door de grote toeloop. ‘We doen er alles aan om de inwoners van Katwijk zo goed mogelijk tegen corona te beschermen. Alleen dan kunnen we richting de herfst zonder nieuwe maatregelen', aldus burgemeester Visser, die er verder op wijst dat er een dagelijks coronaspreekuur is in bibliotheek Hoornes, waar iedereen terecht kan voor vragen over corona of hulp bij het maken van een afspraak.

video n allesoverkatwijk