Iedere woensdagochtend kunnen kinderen zich creatief uitleven. | Foto: pr
Iedere woensdagochtend kunnen kinderen zich creatief uitleven. | Foto: pr Foto: pr

Workshops op woensdag voor kinderen in DunaAtelier

In de zomervakantie kunnen kinderen iedere woensdagochtend meedoen aan een schilderworkshop in het DunaAtelier. Deze workshops zijn bestemd voor kinderen van 6 tot 12 jaar (of een beetje jonger of iets ouder). Er wordt lesgegeven, maar niet te lang, want de kinderen popelen altijd om zelf aan de slag te gaan.


Ze leren een beetje over perspectief, over kleuren mengen, over heel dun schilderen of juist lekker dik met veel verf. Ze bekijken natuurlijk ook de schilderijen die in het DunaAtelier hangen om inspiratie op te doen.


En dan gaan ze zelf aan het werk. We gaan met elkaar naar buiten voor een goede plek in de zon, of juist in de schaduw. Staande aan een echte ezel, met een palet met wat kleuren verf erop, slaan ze driftig aan het schilderen. Het is verrassend om te zien wat een kunstwerkjes er in een groot uur kunnen ontstaan.


Woeste wolkenlucht

De één keert zich om, richting de Boulevard en schildert een duinlandschap met daarachter de toren van de Oude Kerk. 

De ander schildert, geïnspireerd door de schilderijen die de professionals hebben gemaakt, een schitterende zee met een woeste wolkenlucht, zwemmende badgasten of kleurrijke kites. 

Maar een klein poesje of een stoere spiderman kan ook tot de mogelijkheden behoren. Het is verrassend met hoeveel fantasie deze jonge kunstenaars aan het werk gaan.


Mee naar huis

Na een uur hard gewerkt te hebben, zijn de meeste schilderijen klaar. En net zoals de echte kunstenaars dat doen, wordt hun werk ook gesigneerd.

Het kan direct mee naar huis worden genomen en waarschijnlijk op een ereplaatsje opgehangen.


Aanmelden

Als uw kind ook eens mee wil doen, moet er van tevoren worden aangemeld. De kosten bedragen 7,50 euro en voor dit bedrag zorgen wij voor een echt schilderdoek, zoveel verf als het kind nodig heeft, het gebruik van een schildersezel, kwasten enz.

Natuurlijk is er altijd een korte pauze waarin we drinken en iets lekkers uitdelen.


Als het weer meewerkt, zijn het hele fijne ochtenden, die een leuk kunstwerkje opleveren.


Opgeven via schilderenaanzee@gmail.com of 06 34015564, of tijdens openingsuren (vrijdag, zaterdag, zondag 14.00-17.00 uur) in het DUNAatelier, Boulevard, Zeezijde 31, tegenover De Vuurbaak.



In Makersplaets bibliotheek

Tie dye t-shirt of tas maken 

De bieb organiseert een gave creatieve activiteit in de Makersplaets voor kinderen die van kleur houden. 


In de workshop ‘Tie dye t-shirt of tas maken’ op dinsdagmiddag 17 augustus van 13.00 tot 14.30 uur ontwerpen kinderen van 8 t/m 12 jaar hun eigen t-shirt of tas. 

En reken maar dat ze daarna een echte blikvanger kunnen toevoegen aan hun kledingkast of tassenvoorraad. 

Wil je het zelf proberen, maar vraag je je af hoe je dat doet? Wij laten het je zien in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek.


Je hebt het vast al op YouTube of TikTok voorbij zien komen: tie dye. Tijdens deze workshop maken we een tie dye t-shirt of tas. Je kiest zelf het patroon en je favoriete kleuren en gaat aan de slag met de speciale tie dye verf. 

De verf moet 6 tot 8 uur intrekken, dus je krijgt je werkstuk mee naar huis in een plastic zak. Je kunt ‘m 6 tot 8 uur later (samen met je ouders) thuis uitspoelen en een keertje wassen. 

Let op! Het is mogelijk dat je kleren vies worden tijdens deze workshop, en dat blijven ze dan ook. Dus trek oude kleren aan. De bibliotheek zorgt voor het t-shirt of de tas die je gaat verven tijdens de workshop.


Meedoen

Zin om op dinsdagmiddag 17 augustus mee te doen? Er is plaats voor 8 kinderen. Deelname: 7,50 euro (inclusief materialen). 

Kaarten zijn te koop in de bibliotheekvestigingen in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg en via www.bibliotheekkatwijk.nl. 






Ga op de website naar de Kaartverkoop, kies de activiteit van je keuze en betaal met iDeal.

De bibliotheek volgt de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Afbeelding