Afbeelding
Foto: pr

Corona-update Katwijk


Besmettingen weer boven 100

Het aantal besmettingen in Katwijk is afgelopen week weer verder gestegen. Voor het eerst sinds medio mei is het aantal boven de honderd gestegen: 122 (zie onderstaande grafiek). Er was één ziekenhuisopname, maar niemand is overleden aan het virus. 

Afgelopen maandag zijn er 42 nieuwe besmettingen uit Katwijk bij de GGD Hollands Midden gemeld en afgelopen dinsdag 38, maar geen ziekenhuisopnames.

Inmiddels hebben 32.253 Katwijkers (48,9 procent) hun eerste vaccinatie gehad; 21.266 Katwijkers (32,2 procent) zijn volledig gevaccineerd. Daar zijn de vaccinaties van afgelopen dinsdag op het Andreasplein overigens nog niet bij opgeteld.

Fijnmazig vaccineren

Iedereen in Nederland heeft een vaccinatie uitnodiging gehad. In onze regio zijn inmiddels 730.993 prikken gezet. De grote piek van het vaccineren op de vaccinatielocaties is achter de rug. Alle leeftijdsgroepen zijn inmiddels aan de beurt en veel inwoners in onze regio zijn al minimaal een keer gevaccineerd. Tijd voor een nieuwe fase, aldus de GGD afgelopen dinsdag. De fase van fijnmazig vaccineren.

Dit vraagt om een aanpak op maat. Dichterbij, makkelijker bereikbaar en laagdrempeliger. Daarmee is het niet meer nodig om zeven vaccinatielocaties te hebben. De GGD houdt daarom drie locaties tot het einde van het jaar open. De locaties die openblijven zijn Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn.

Per 15 augustus trekt de GGD met mobiele teams ‘de wijk in'. Mobiele vaccinatieteams gaan afwisselend op meerdere pop-up locaties in de regio vaccineren. De GGD zet de pop-ups tot november in, maar mogelijk langer als dat nodig is.