Juf Margot wordt bij haar afscheid overladen met bloemen. | Fptp: pr
Juf Margot wordt bij haar afscheid overladen met bloemen. | Fptp: pr Foto: pr

Duinroos viert feest met juf Margot

Juf Margot van basisschool de Duinroos gaat met pensioen en daarom os vorige week woensdag afscheid van haar genomen. Zij werkte al heel veel jaren op de Duinroos in groep 1 en 2 en daarvoor was ze handwerkjuf op verschillende scholen in Katwijk. 


‘s Morgens om 08.00 uur werden zij en haar buren vrolijk wakker gemaakt door gezellige muziek en een groep enthousiaste onderbouwcollega’s. Margot en onder andere haar kleinkinderen Stef en Daan werden lopend opgehaald voor het feest op school. 

De stoet werd steeds langer met de kinderen die langs de route klaarstonden om naar school te gaan en zich aansloten bij de stoet. 

Elk kind had een bloem voor juf Margot meegenomen en de strandkar zat dan ook al snel vol met bloemen. Wat een vrolijke stoet liep er door de Zanderij naar De Duinroos!

Bij school aangekomen werd juf Margot verrast door alle andere klassen die haar toezongen: 'Lieve juffrouw Margot vandaag is het dan zover. Je gaat nu met pensioen en leuke dingen doen…' De extra muziekinstrumentjes maakten het lied compleet.


De kleuters vermaakten zich deze ochtend tijdens verschillende workshops en activiteiten: dansen met als thema kunst, een portret schilderen van juf Margot, DrumTastic (drummen op een grote bal) en spelen op het springkussen. Aan het eind van de ochtend trakteerde juf Margot op een ijsje en werd zij zelf verwend met zelfgemaakte cadeaus van elke klas. 

De Duinroos kijkt terug op een fantastische ochtend. 'En wat zullen we Margot gaan missen', aldus de onderbouwcollega’s van De Duinroos.